300 тисяч – за три місяці: українці збирають кошти на операцію київській художниці

50971866_539670323199572_2512099579424407552_n-e1549369164799-696x449

Киянка Оксана Кученьова вже 12 років бореться із важкою хворобою сечового міхура.

Побороти недугу жінці допоможе лише операційне втручання, вартість якого становить 366 тисяч гривень.

ІА «Дивись.info» повідомляла, що станом на 5 лютого жінці потрібно було зібрати 300 тисяч гривень на операцію. Відтак, протягом 3 місяців, за допомогою небайдужих українців, Оксані вдалось зібрати потрібну суму. Втім, лікарі повідомили, що необхідно також зібрати ще 15 тисяч гривень на післяопераційний період.

«Гроші вже зібрані на саму операцію, лишилося зібрати на післяопераційний період, а саме: особливе харчування, катетери тощо», – повідомляє Оксана.

Оперуватимуть вже незабаром, оскільки стан Оксани погіршується.

«Постійний біль, напади, безсонні ночі, але я себе заспокоюю, бо залишилося зовсім трішки. Операцію будуть робити вже в кінці травня або на початку червня», – додає жінка.

Нагадаємо, торік, у листопаді, Оксана пройшла обстеження в онкологічному центрі, де жінці повідомили, що операцію потрібно зробити саме цього року і, бажано, навесні або влітку, адже йде ускладнення на інші органи. Відтак, за рекомендацією лікарів, жінка збирала кошти на операцію у Франції. Але вартість хірургічного втручання за кордоном для Оксани стала непідйомною – 25400 євро.

Тому в київському онкоцентрі жінці повідомили, що провести операцію вони можуть в умовах своєї клініки. Втім, без робота-хірурга жодної гарантії результату від операції у клініці дати не можуть. Додамо, що в Україні такого апарату для проведення хірургічних операцій, як робот-хірург немає.

«Збори весь цей час йшли дуже повільно, і стало зрозуміло, що таку величезну суму у 25400 євро не зібрати на операцію у Франції, а часу дуже мало», – додає Оксана.

Отже, було прийнято рішення збирати кошти на операцію в українській клініці, вартість якої – 366906 грн.

Нагадаємо, що для того, аби зібрати повну суму, жінка, яка під час хвороби виявила у себе хист до малювання, вирішила продавати власні картини на благодійних аукціонах. А допомогти у цьому взялись небайдужі українці у соцмережах.

«Трохи картин було продано моїм друзям, написано на замовлення, стала так само писати портрети і намагаюся далі в цьому розвиватися», – каже Оксана.

«До хвороби я була активною людиною, мала багато планів на це життя: професійно займатися танцями, навчитися вокалу, стати відомим художником, подорожувати, нести людям радість і добро, ну, і, звичайно ж, стати гідною матір’ю та виростити прекрасних дітей, передати їм досвід і любов до життя, до світу, до людей. Дуже сподіваюся, що ця прекрасна мрія колись здійснитися, якщо не повноцінно, то частково», – ділиться Оксана.

Реквізити для допомоги: картка Приват банк № 5168 7422 0683 8967 Кученьова Оксана.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: