У Львові закрили редагування електронних заявок у садочки і почали формувати списки для зарахування

IMG_0424-1
Фото ілюстративне

З 10 травня функцію редагування електронних заявок до закладів дошкільної освіти Львова тимчасово закрили.

Відтак, в управлінні освіти Львівської міської ради повідомили, що в період з 11 по 31 травня 2019 року формуватимуться списки дітей для зарахування до дитячих садків на 2019-2020 навчальний рік.

«Зараз зареєстровано приблизно 8 тис 200 дітей на 1 вересня цього року, але скільки буде зараховано, зараз сказати точно не можемо. Торік, наприклад, за перший раз не було зараховано орієнтовно 3 тис дітей, але до грудня залишилось лише 811 дітей.

Загалом торік в електронній черзі було зареєстровано 9 тис 300 дітей, а цього року менше – 8 тис 200 дітей. 811 дітей, які станом на грудень минулого року не були зараховані у садочки, були перенесені на цей рік. Зараз ми бачимо, що відкриваються додаткові групи або йде перепрофілювання груп і збільшується кількість дітей в групах, тоді є можливість в групу добирати дітей», – повідомила начальник управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик.

Зазначимо, що батьки у цей період не матимуть можливості коригувати електронні заявки, проте на офіційному сайті за адресою:https://edu.city-adm.lviv.ua у закладці «відкриті списки» можуть бачити список дітей, дату їх реєстрації, положення заявки, пільгову чергу та кількість вільних місць у певній віковій групі.

Із 1 червня по 10 червня 2019 року батьки отримуватимуть смс-повідомлення на зазначений у заявці номер телефону щодо дошкільного закладу, у який буде зарахована дитина, згідно з електронною реєстрацією.

В цей же час керівники закладів дошкільної освіти отримають списки для зарахування дітей до садочка, згідно з якими упродовж 30 робочих днів прийматимуть документи на зарахування дітей. Подати потрібно лише копію свідоцтва про народження та заяву.

А вже в останній декаді липня 2019 року буде відновлено функцію редагування електронних заявок.

Додамо, що в електронній системі є можливість реєструвати ще не зареєстрованих дітей, народжених до 1 січня 2018 року. Ця функція працює безперебійно.

Отож дітей, які народжені в період з 1 січня по 31 серпня 2018 року, батьки мають право зареєструвати у системі у перший робочий день вересня 2019 року у ясельну групу на 2020 рік або у молодшу групу на 2021 рік. Дітей, які народжені в період, з 1 вересня по 31 грудня 2018 року, батьки мають право зареєструвати у системі у перший робочий день вересня 2020 року у ясельну групу на 2021 рік або у молодшу групу на 2022 рік.

Нагадаємо, що раніше зареєструвати дитину до ЗДО можна було з 2 січня. Попередній формат створював «фору» для батьків, діти яких народились з 1 вересня до 31 грудня. Відтак, в одну вікову групу потрапляли діти, що народились з 1 вересня до 31 грудня та з 1 січня до 31 серпня, проте перші можуть реєструватись на рік раніше.

Нововведення ж рівняє права для обох категорій.

Додамо, що логіка цього нововведення полягає в тому, що батьки можуть встановити власний контроль за електронною реєстрацією або ж довіряти іншим організаціям. Також кожен має змогу перевірити чи ЗДО відвідують діти, які зараховані через електронну реєстрацію. У випадку виявлення розбіжностей, батьки/громадські активісти мають повний спектр даних для оформлення звернення про корупцію.

Читайте також: Хто крайній: чи зникнуть у Львові черги до дитячих садочків (інфографіка)

Нагадаємо, що впливу на самі заявки та дату реєстрації зараз ніхто не має. Наперед оголошується кількість місць у тому чи іншому ЗДО і сам принцип зарахування виконується автоматично. Тобто у визначений період запускається спеціальна програма, яка автоматизованим методом просто генерує готові списки. Після чого відправляються SMS–повідомлення батькам, а завідувачі дитсадків лише приймають документи.

Підготувала Юлія БОРУХ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: