«Рух нових сил» Саакашвілі йде на парламентські вибори: хто увійшов до списку

IMG_3654-1-1 (2)

Екс-президент Грузії та колишній очільник Одещини Міхеіл Саакашвілі очолив список своєї партії «Рух нових сил» на дострокових виборах у парламент.

Окрім Саакашвілі у першу п’ятірку списку увійшли екс-заступник генпрокурора України Давид Сакварелідзе, громадський діяч Олесь Доній, одеська гросмейстерка Наталія Жукова та екс-міністр економіки Володимир Лановий.

До першої десятки також увійшли дружина екс-мера Глухова Мішеля Терещенка Олена, депутат Харківської облради Дмитро Булах, екс-чиновниця Нацагентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Ганна Соломатіна, одеський активіст і журналіст Олег Михайлик та депутат харківської міськради, співзасновник Харківського антикорупційного центру Ігор Черняк.

За словами Саакашвілі, з’їзд партії, на якому затвердили список на дострокові вибори, відбувся 10 червня.

Нагадаємо, партія Саакашвілі вела переговори про можливе об'єднання на виборах з політсилами Анатолія Гриценка та Віталія Кличка, але у підсумку вирішила не створювати з ними альянс.

Як відомо, 28 травня президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі громадянство України. 29 травня він вже повернувся в Україну.

Саакашвілі заявив, що не має жодних політичних амбіцій, а вже наступного дня стало відомо, що його політична партія «Рух нових сил» балотуватиметься на дострокових виборах у парламент, які відбудуться 21 липня 2019 року.

Політолог Володимир Фесенко вважає, що нинішні політичні лідери в Україні не захочуть брати Саакашвілі до себе в команду, тому що він може із союзника перетворитися на конкурента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: