КСУ визнав конституційним розпуск Ради

unian_814547_id31773_650x410_3_650x410

Більшість суддів КСУ визнала указ Зеленського конституційним.

Конституційний суд визнав відповідним Основному закону указ про розпуск Верховної ради. За таке рішення проголосувала більшість суддів КСУ, передає РБК-Україна.

«Указ було визнано відповідним Конституції. Наразі є 17 повноважних суддів. За це проголосувала більшість суддів на засіданні, тобто, за це проголосували більше 10 суддів», - повідомило джерело.

За інформацією джерела, рішення КСУ буде оприлюднено після того, як буде підписаний проект рішення про конституційність указу.

«Бюрократичні моменти потребують часу, тому рішення КСУ ще не оприлюдене. Не виключено, що рішення оприлюднять лише завтра. Адже проект потрібно підписати, а редактори мають вивірити текст рішення. Але мають поспішати», - сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час візиту в Париж у понеділок, 17 червня, заявив, що вважає законним рішення про розпуск Верховної ради і призначення позачергових виборів.

Відзначимо, 11 липня повідомлялося, що КСУ перейшов до закритої частини розгляду указу президента Володимира Зеленського про розпуск Ради.

Представник президента Володимира Зеленського в Конституційному суді Федір Веніславський раніше допустив можливість визнання указу глави держави про розпуск Верховної ради 8-го скликання неконституційним. Він підкреслив, що парламентська більшість припинило свою діяльність 29 березня 2016 року після виходу з коаліції фракції Радикальної партії, і з тих пір коаліція замість необхідних 226 голосів налічувала лише 216.

Додамо, Конституційний суд України розпочав розгляд справи про конституційність указу Зеленського про розпуск Ради у вівторок, 11 червня 2019.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: