Саакашвілі може балотуватися в Раду: суд вирішив, що він безперервно жив в Україні останні 5 років

IMG_3654-1-1 (3)

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення, яким визнав, що експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі безперервно проживав в Україні протягом 5 років.

Це дозволяє йому балотуватися у Верховну Раду на дострокових парламентських виборах.

Він опублікував у Facebook відео з зали суду, де ухвалили рішення, з коментарем «Суд увалив справедливе рішення щодо моєї можливості брати участь у парламентських виборах! Ще на крок ближче до перемоги».

Після оголошення рішення, Саакашвілі зазначив, що в Україні «відчувається інша атмосфера, хоча ще недавно були чіткі інструкції запобігти йому в його прагненнях». Він додав, що нині немає тиску на суд.

«Я більш ніж 13 років проживав в України, навчався в Україні, отримав диплом, два роки мав строкову службу в Україні, брав участь у Майданах і був частиною влади і тепер зі своєю командою хочу допомогти президенту Зеленському побороти корупцію в Україні», — зазначив Саакашвілі.

Зараз Саакашвілі — номер один у списку «Руху нових сил».

Нагадаємо, партія Саакашвілі вела переговори про можливе об'єднання на виборах з політсилами Анатолія Гриценка та Віталія Кличка, але у підсумку вирішила не створювати з ними альянс.

Як відомо, 28 травня президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі громадянство України. 29 травня він вже повернувся в Україну.

Саакашвілі заявив, що не має жодних політичних амбіцій, а вже наступного дня стало відомо, що його політична партія «Рух нових сил» балотуватиметься на дострокових виборах у парламент, які відбудуться 21 липня 2019 року.

Політолог Володимир Фесенко вважає, що нинішні політичні лідери в Україні не захочуть брати Саакашвілі до себе в команду, тому що він може із союзника перетворитися на конкурента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: