Вікенд у Львові: куди піти 22 і 23 червня 

Найцікавіші події у Львові на вихідних 22 і 23 червня.

Феєричне закінчення святкування Міжнародного дня йоги, ГО «Лярш-Ковчег», яка працює з людьми з розумовою неповносправністю, проведе фестиваль «Ковчег дружби», а також святкування 70-ї річниці легендарного клубу «Динамо» Львів» — в афіші подій ІА Дивись.Info.

Виставка «Ангели»

До 22 вересня, Різні локації міста

Мистецький проект, присвячений образу ангела, стартує у Львові з 20 червня І триватиме по 22 вересня 2019 у Палаці Лозинського та Музеї Івана Георгія Пінзеля.

Проект об’єднав:
– понад 20 музеїв і культурних інституцій України;
– 10 провідних експертів у галузі культури;
– понад 400 шедеврів мистецтва різних епох, жанрів і стилів.

Проект складатиметься з п’яти тематичних блоків, кожен з яких ознайомить глядача з одним із вимірів існування ангела. Виставкова й лекційна програма крок за кроком знайомитиме зі змістом сюжетів і значенням символів у зображеннях надприродної істоти з крилами, котра привертала погляд і думку тих, хто хоч раз у житті опинявся перед ним.

Вистава «Маркіза de Sade»

22 червня, 19:00, Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

Письменник і філософ, учасник Французької революції Маркіз де Сад скандально відомий своїми нігілістичними поглядами на мораль та сексуальними зв’язками із застосуванням насилля. Значну частину життя провів у в’язницях (зокрема, за звинуваченням у содомії). Саме його прізвище дало назву поняттю садизм. Та у виставі фігурує не маркіз, а маркіза – Рене де Сад, яка впродовж дев’ятнадцяти років домагалась звільнення свого чоловіка з тюрем і за цей час, переглядаючи усталені поняття доброчесності, святості, пороку, здійснила непростий шлях до себе. Змагаючись із впливом оточення вона шукає власне ставлення до ідей Маркіза де Сада.

День йоги 2019

22 червня, Площа ринок

Феєричним закінченням святкування Міжнародного дня йоги та фестивалю Lviv Yoga Day стане Yoga Music Fest – захоплююча подорож світом музики в стилі йога в самому серці Львова.

17:00 – відкриття фестивалю
17:10 – Maria Gaur
17:35 – Secret Forest
18:20 – Modiwo
19:05 – INARY.project.
19:30 – Yoga Brothers
20:15 – ATMASFERA

Святкування 70-ї річниці легендарного ватерпольного клубу «Динамо» Львів»

 

21-23 червня, Різні локації міста

22 червня о 15:00 у Львівському палаці мистецтв (Прес-центр), пройде фотовиставка, присвячена 70-ій річниці легендарного ВК «Динамо» Львів».

Також, 22 червня з 18:15 до 21:30 та 23 червня з 12:00 до 16:00 відбудуться змагання на басейні СКА (м. Львів, вул. Клепарівська, 39А). Там пройдуть півфінальні матчі, матч за третє місце і фінал Кубку України із водного поло 2019.

Відкриті лекції про історію прав людини «10 друзів рівності»

22 червня, 12:00, Арт-центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

22 червня письменниця та співачка Ірена Карпа у лекції «Жіноча справа: юристка Амаль Клуні на захисті прав людини» розкаже про найбільші здобутки та виклики британської правозахисниці.

Лекція «Піар по-королівськи доби середньовіччя та Ренесансу»

22 червня, 19:00, Підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра та Павла (просп. Свободи, 16)

На лекції к.і.н., Голови ГО «Симболон» Людмили Ващук ви дізнаєтеся, як західноєвропейські монархи того часу все ж таки контактували зі своїми підданими та впливали на їх сприйняття правителів:
– на конкретних прикладах розберемо, як ренесансні мистецтво та література працювали на імідж короля.
– послухаєте про «радісні в’їзди» правителів у міста їх володінь та як про це згодом писали у тодішніх ЗМІ… ой, манускриптах.
– дізнаєтеся про ритуал покладання королем рук на хворих «золотухою».
Заразом поговоримо про те, що це була за хвороба, і чому люди століттями вірили, що король їх зцілює.

Фестиваль «Ковчег дружби»

23 червня, 14:00 Майданчик біля Порохової Вежі (вул. Підвальна, 4)

ГО «Лярш-Ковчег», яка працює з людьми з розумовою неповносправністю, цього року втретє проведе фестиваль «Ковчег дружби». Фестиваль «Ковчег дружби» – це про прийняття, толерантність, взаємопідтримку і дружбу у житті кожної людини.

Метою фестивалю є соціалізація людей з розумовою неповносправністю, а також підвищення толерантного ставлення та руйнування стереотипів, які існують у суспільстві щодо таких людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: