Оприлюднено свіжий рейтинг партій перед виборами

p4Uh9z3ZK9fAXtayf033QahdnMVWgvbia2hqU3R9

Майже половину голосів за партійними списками отримає партія Зеленського.

На дострокових парламентських виборах у Верховну раду 5%-ний бар'єр можуть подолати п'ять партій. Про це свідчать опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром «Соціальний моніторинг» 7-10 червня 2019 року.

За даними опитування, продовжує лідирувати партія «Слуга народу», за яку планують віддати голоси 49,8% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором.

Прохідний бар'єр також долають «Опозиційна платформа - За життя» (10,3%), «Батьківщина» (9,0%), «Європейська Солідарність» (8,7%) і «Голос» (5,9%).

Крім того, близькі до 5%-ному бар'єру «Громадянська позиція» і «Сила і честь» (по 4,0%).

Дані опитування свідчать, що 2,0% респондентів підтримають «Радикальну партію Олега Ляшка», 1,1% - «Українську стратегію». Інші партії набирають менше 1%.

Більше половини (58%) опитаних заявили про готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах у Верховну Раду 21 липня 2019 року, а 27% заявили, що швидше за все будуть голосувати.

Опитування проведено 7-10 червня 2019 року серед 2001 респондентів методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: 2,3%.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 8-12 червня, до парламенту може пройти п'ять політичних партій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: