Український військовополонений моряк одружився в московському СІЗО «Лефортово»

65260087_2523946574305265_6432049881828818944_n
Роман Цимбалюк та дружина військовополоненого моряка Віктора Беспальченка.

Український військовополонений моряк Віктор Беспальченко 26 червня одружився зі своєю нареченою Тетяною Шевченко в московському СІЗО «Лефортово».

Про це повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передає Цензор.НЕТ.

«Сьогодні мені довелося побачити дуже неординарна подія – весілля за гратами. У московському СІЗО» Лефортово «уклали шлюб наш військовий моряк Віктор Беспальченко і його наречена Тетяна. Незважаючи на непрості обставини – Тетяна в білій сукні, а наречений в костюмі. Жодне весілля не може відбутися без обручок, і сьогодні не виняток. Тетяна каже – сьогодні тільки розпис. Ще буде справжнє весілля, коли Віктор Беспальченко повернеться на Батьківщину», – розповів він.

Нагадаємо, ВМС ЗС України від 25 листопада повідомили, що прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили агресивні дії проти українських судів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь. Зокрема російський прикордонний корабель «Дон» протаранив український рейдовий буксир, в результаті чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивка і леєрне огородження, а також втрачений рятувальний пліт. При цьому ВМС ЗСУ підкреслюють, що про намір здійснити перехід попереджали заздалегідь і діяли в рамках міжнародного права.

У той же час, в ФСБ Росії заявляли, що три українських військових корабля в Азовському морі «незаконно увійшли в територіальні води РФ і попрямували до Керченської протоки».

В результаті незаконних дій російських силовиків були захоплені три кораблі ВМС України і взяті в полон 24 українських військовослужбовців. Підконтрольний РФ суд окупованого Сімферополя обрав запобіжним заходом для 24 моряків утримання під вартою до 25 січня 2019 року.

25 травня, Міжнародний Трибунал ООН з морського права прийняла рішення, згідно з яким Росія повинна негайно звільнити захоплених у полон в Керченській протоці українських моряків. РФ також зобов'язали повернути Україні захоплені кораблі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: