Допомога мільйонам українців: майже 7 тисяч аптек є в Урядовій програмі «Доступні ліки» за ініціативи Романа Ілика

65991529_487454628676049_684980797618257920_n

Минуло вже більше двох років, як за ініціативи Романа Ілика в Україні працює програма «Доступні ліки». До цієї Урядової програми також приєднано Дрогобиччину.

«Доступні ліки» – це великий здобуток для українців і  проект національного масштабу, що показав свою ефективність. За весь час роботи програми зросла кількість пацієнтів, які завдяки прийому ліків нормалізували, до прикладу,  артеріальний тиск чи рівень цукру в крові. Водночас зменшилася кількість викликів «швидкої допомоги» з підозрою на інсульт чи інфаркт, а також через напади бронхіальної астми.

«Ми маємо динамічні результати, а саме: постійне зниження цін на ліки і, що вкрай важливо, системне лікування пацієнтів саме життєво необхідними препаратами під наглядом лікаря», – каже ініціатор програми Роман Ілик.

Львівська область – серед лідерів за популярністю цієї програми. Дуже великим попитом вона користується і на Дрогобиччині. Пацієнти активно звертаються до лікарів по рецепти, натомість аптеки міста відпускають безкоштовні препарати. До прикладу, виконання програми «Доступні ліки» у Дрогобичі сягнуло пікових показників – майже 102%.

«Активність дрогобичан свідчить про довіру. Вони довіряють нам, а ми зробимо все, щоб їх не підвести», – наголошує Роман Ілик.

Пацієнт сьогодні може отримати ліки за електронним рецептом у будь-якій аптеці в України без прив'язки до конкретної території , як це було раніше. За умови, що такий заклад має договір з Національною службою здоров’я України. Кожна аптека, яка приєдналася до урядової програми, має наліпку «Доступні ліки». Пацієнти можуть легко знаходити їх, адже для зручності на сайті НСЗУ розміщена онлайн-карта аптек-учасників урядової програми «Доступні ліки».

«Доступні ліки» – це реально перша глобальна зміна у сфері охорони здоров’я, яку вже відчули мільйони українців. Наше важливе завдання – зберегти життя та здоров’я людей, захистити їх від важких ускладнень. Маленькими кроками можна досягти великих результатів. Щаслива людина – це здорова людина. Це моє головне завдання», – наголошує ініціатор програми Роман Ілик.

Нагадаємо, Роман Ілик балотується до Верховної Ради від  рідної Дрогобиччини у №121 округу.

«Моя мета – зберегти здоров’я земляків, продовжити їм життя, подбати, про їх добробут. Вся моя професійна діяльність пов’язана із служінням державі. Я повинен продовжити проекти, які допомагають  мільйонам українців. Це моя місія», – зазначає Роман Ілик.

Округ 121 -  Дрогобицький район, із містами: Дрогобич, Борислав, Трускавець, Східниця, Стебник.

*Вибори-2019

**Матеріал підготовлено за підтримки прес-служби кандидата у народні депутати Романа Ілика  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: