ЦВК зареєструвала проросійського пропагандиста Шарія кандидатом в депутати

image (38)

ЦВК ухвалила зареєструвати кандидатом у народні депутати до Ради блогера Анатолія Шарія.

Він був першим номером у виборчому списку «Партії Шарія». Це рішення ЦВК також прийняла більшістю голосів і на виконання постанови Верховного Суду.

24 червня ЦВК відмовила Шарію в реєстрації кандидатом у народні депутати на виборах до Верховної Ради, після чого «Партія Шарія» звернулася до суду та виграла його.

Анатолій Шарій – відомий в інтернеті відеоблогер-українофоб. І хоча родом він з Києва, однак є російським пропагандистом.

З 2014 року виробив низку відеороликів з ядучою критикою української влади, перекручуючи факти. Його сюжети сповнені упередженості, прикрас, сарказму та проросійської риторики.

Український паспорт Шарій отримав тільки у 25-річному віці. Причому для отримання документа була потрібна виписка з військкомату, але в армії чоловік не служив. Ще ж і надто – щоб уникнути військової служби, за даними ЗМІ, викрав з військкомату особисту справу.

На початку червня 2019 стало відомо, що Шарій зареєстрував власну політичну силу – «Партію Шарія». З нею він зібрався іти на дострокові парламентські вибори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: