У Львові відбудеться п’ята конференція зі статистичної фізики

lpfasad
Фото: Львівська політехніка.

Цього року конференція пройде з 3 по 6 липня.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Перші конференції зі статистичної фізики організовувалися у Львові за ініціативи академіка Ігоря Юхновського в 70-х роках минулого століття. У новітньому форматі конференції відродилися в 2005 році.

«П’ята конференція зі статистичної фізики є ювілейною і присвячується двом подіям – 50-річчю утворення у Львові відділу статистичної теорії конденсованих систем київського Інституту теоретичної фізики АН, з якого згодом організувався Інститут фізики конденсованих систем НАН України, та 110-й річниці від дня народження видатного фізика, математика і механіка Миколи Миколайовича Боголюбова, який свого часу підтримав ідею Ігоря Юхновського щодо утворення у Львові наукового осередку зі статистичної фізики», – йдеться у повідомленні.

У конференції візьмуть участь близько 150 дослідників з 22 країн Європи, Азії та Америки, які працюють у галузі теорії м’якої речовини, квантової статистики, комп’ютерного моделювання та фізики складних систем. Конференція відбуватиметься в приміщенні головного корпусу «Львівської політехніки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: