«Медичні заклади мають цілковиту автономію від держави», – Роман Ілик

65991529_487454628676049_684980797618257920_n

Кандидат у народні депутати у 121 окрузі Роман Ілик зустрівся із медиками Трускавецької міської лікарні. Обговорили питання автономії медичних закладів, колегіальних стосунків медиків та реформу вторинної ланки.

«Міністерство створило вам автономію і ви, в рамках автономії, можете робити все, що вважаєте за потрібне. Маєте трудовий колектив, маєте організовану громаду, яка працює в межах автономного закладу. Зараз міністерство у рамки вашого закладу не втручається!» – наголосив заступник очільника відомства Роман Ілик.

Також він підкреслив на необхідності колегіальних стосунків, коли між директором і підлеглими стосунки рівні. Зараз відбуваються активній зміни на первинці, є позитивні результати, а попереду реформа вторинної ланки.

«Восени парламент визначить гарантований пакет того, за що платить держава: буде чіткий перелік пріоритетних захворювань, пріоритетних станів», – анонсує Роман Ілик.

Також під час зустрічі Роман Ілик наголосив на важливості професійних медиків: «Будь-яке дороговартісне обладнання не вирішує проблему, якщо немає класного лікаря. От ми нещодавно поставили ангіограф у Дрогобичі. Якщо немає класного лікаря – то той ангіограф не вирішить проблему!» – наголосив Роман Ілик.

Зазначимо, Роман Ілик йде у Верховну Раду від 121 виборчому округу. Це міста Дрогобич, Борислав, Трускавець та Дрогобицький район.

*Вибори-2019

**Матеріал підготовлено за підтримки прес-служби кандидата у народні депутати Романа Ілика 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: