ЦВК таки скасувала реєстрацію Клюєва та Шарія на виборах у ВР

630_360_1443806455-2594

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію глави Адміністрації Президента часів Януковича Андрія Клюєва та скандального проросійського блогера Анатолія Шарія.

Про це повідомляє Громадське.

Також члени ЦВК ухвалили зміни в постанову щодо бюлетенів, якими прибрали з нього прізвище Клюєва. Тепер це рішення мають довести до відома типографій, що друкують бюлетені.

Перед голосування на засіданні ЦВК виступив представник Ліберальної партії, яка висувала Клюєва в депутати. Він заявив, що є низка ухвал суду, якими спростовуються докази відсутності Клюєва в країні.

Проте члени ЦВК зазначили, що на підставі листів, отриманих від Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки, вони зробили висновок, що Клюєв останні 5 років не проживав на території України.

Андрія Клюєва зняли з виборів до Ради — усі присутні на засіданні члени ЦВК проголосували за це рішення.

Так само Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію блогера Анатолія Шарія на дострокових парламентських виборах.

За це рішення проголосували всі присутні члени ЦВК. Проросійського блогера зняли з виборів, бо він не проживав останні 5 років в Україні, як того вимагає закон.

Раніше відеоблогер Шарій оголосив про створення власної партії. На засіданні 24 червня ЦВК зареєструвала кандидатами у депутати 29 членів «Партії Шарія».

2 липня ЦВК зареєструвала Шарія кандидатом на дострокових виборах до парламенту.

У цей же день на Майдані незалежності в Києві влаштували акцію протесту проти реєстрації кандидатами глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Клюєва та Шарія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: