«Укрпошта» відмовляється доправляти пенсії й висунула ультиматум уряду

ukrposhta-i-dali-bude-dostavlyati-pensiї

Із 1 січня 2020 року «Укрпошта» здійснюватиме доставку пенсій лише за умови надання економічно обґрунтованого або ринкового тарифу з боку уряду та Пенсійного Фонду України.

Про це йдеться у відкритому листі в.о. генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського, який він опублікував на своїй сторінці у Facebook, адресованого уряду, повідомляє Економічна правда.

«Укрпошта», як і країна, сьогодні має вибір - стати однією з найуспішніших компаній України та об’єктом інвестицій міжнародних гравців, або зникнути, знову перетворившись в совковий «собес», - зазначив керівник компанії.

Він також підкреслив, що «Укрпошта» доклала багато зусиль, щоб набути шанс на зміни і більше не бажаємо його втрачати, стаючи заручниками політики та пустих обіцянок, ставлячи під загрозу майбутнє 2-го роботодавця України».

За словами Смілянського, компанія хоче уникнути ультиматумів у кінці року, тому озвучує проблему завчасно.

«Щоб Кабмін мав час на затвердження тарифу або ж усі сторони встигли підготуватися до відкритого тендеру», - пояснив він.

фото Відкритий лист керівництва «Укрпошти» до уряду

Нагадаємо, що у 2016 році Смілянський розповів, що «Укрпошта» потрапила в замкнене коло, і що відсутність інвестицій в інфраструктуру на тлі швидкого розвитку приватних гравців призвела до втрати клієнтів.

За його словами, щоб покращити фінансовий стан компанії та її імідж, потрібно напружено працювати кілька років і понад 300 млн доларів інвестицій.

Також нагадаємо, що у 2018 році Смілянський заявляв, що «Укрпошта» має відповідати запитам сучасності та конкурувати на ринку. Для цього, за його словами, компанії потрібно наздоганяти цивілізацію, тож одним із першочергових проектів стала комп’ютеризація відділень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: