Хто потрапляє до парламенту, – найсвіжіша соціологія

147830

За кілька днів до виборів рейтинги партій змінилися. Згідно з опитуванням, проведеним Київським міжнародним інститутом соціології, до парламенту потрапляють п’ять політичних сил.

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися в середині липня, то 52,3%  проголосували б за партію «Слуга народу», 10,3% – за партію «Опозиційна платформа – «За Життя»,  7,9% – за партію «Європейська Солідарність»,  5,8% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»,  5,1% – за партію «Сила і Честь».

Натомість партія «Голос» з 4% не потрапляє до Верховної Ради. 3% опитаних віддали свої голоси за партію «Опозиційний блок», 2,5% – за партію «Громадянська позиція», 2,4% – за Радикальну партію Олега Ляшка, 1,5% – за «Партію Шарія», 1,5% – за партію «Свобода», 1,3% – за «Українську стратегію Гройсмана», за інші партії – загалом  2,4%.

З 3 по 13 липня 2019 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки.

Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респонденти, що мешкають у 125 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: