Клімкін: якщо приймемо їх умови по моряках – Росія тоді цим скористається

orig-1554531586_klimkin_0_86b1e4390f9769f84277564a63251830
Фото з відкритих джерел.

На ідею забрати українських моряків, як засуджених міністр нагадав, що моряки нічого не порушували і є військовополоненими, а Росія порушила імунітет українських військових суден і намагається представити все так, ніби Крим – російський.

На ідею забрати українських моряків як засуджених, міністр нагадав, що моряки нічого не порушували і є військовополоненими, а Росія порушила імунітет українських військових суден і намагається представити все так, ніби Крим – російський.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на інтерв’ю міністра для «Настоящее время».

«Те, що обговорювалося між президентом Росії і нашими друзями й партнерами, дає мені можливість сказати, що розвиток ситуації з моряками буде (...). Контакти президента Росії з лідерами інших країн дають мені підстави сказати, що питання буде вирішено. Але коли і як – я сказати не можу і не хочу», – заявив Клімкін.

Міністр зауважив, що питання повернення українських моряків є питанням честі держави, і питання міжнародно-правової позиції держави.

«Якщо приймемо їх умови по моряках – Росія тоді цим скористається щодо нашої позиції по Криму, нашої позиції в міжнародних судах, щодо всього, куди ми йдемо. І скаже, що насправді не було російської агресії. Це дуже комплексне питання», – також додав голова МЗС.

За його словами, «існують політичні і юридичні конструкції, які дозволяють Росії їх (моряків) звільнити у будь-який момент».

Про кума російського президента Віктора Медведчука голова МЗС сказав, що той «свого часу брав участь у переговорах на Мінському майданчику» про заручників на Донбасі, але міністр хотів би «зовсім іншого результату». Звільнення чотирьох українців, які перебували в полоні у сепаратистів так званих «ДНР» і «ЛНР», Клімкін прокоментував так: «Я вважаю, що цей крок був якимось чином прив'язаний до наступних парламентських виборів».

«В Москві є ідея збільшити його вплив як політичного гравця в українському політичному полі. І таким чином йому допомогли. Але, тим не менше, хлопці вдома. І це дуже добре», – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: