До поліції Львівщини надійшло 148 повідомлень щодо порушень виборчого законодавства 

IMG_6288

Найбільш типовими порушеннями виборчого законодавства є розміщення агітаційних матеріалів без вихідних даних, розміщення агітації у заборонених місцях.

Як розповів у четвер, 18 липня, під час брифінгу очільник поліції Львівщини Валерій Середа, станом на сьогодні до поліції надійшло 148 повідомлень щодо порушень виборчого законодавства , за якими відкрито п’ять кримінальних проваджень та складено 43 адміністративні протоколи.

«Навантаження під час передвиборчої кампанії великі – щодня надходять звернення про порушення виборчого законодавства, ми їх усі перевіряємо та вживаємо заходів. Станом на сьогодні до поліції надійшло 148 таких повідомлень, за якими відкрито п’ять кримінальних проваджень та складено 43 адміністративні протоколи. Окремі факти під час перевірки не підтверджуються, за іншими перевірки ще тривають. Поліція працює у посиленому режимі і так буде до завершення підрахунку голосів, здачі виборчої документації, тобто, до завершення виборів», - розпочав брифінг Валерій Середа.

Також, очільник поліції Львівщини повідомив про готовність правоохоронців забезпечити правопорядок та належне реагування на виявлені правопорушення під час позачергових виборів до Верховної Ради України.

«Охороняти публічний порядок під час виборів спільно з поліцейськими будуть працівники Управління патрульної поліції Львівщини, військовослужбовці Національної гвардії України, а також офіцери та курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ – усього більше п’яти тисяч правоохоронців. Усі окружні виборчі комісії вже взяті під цілодобову охорону, відбувається доставка передвиборчої документації. Усі правоохоронці переведені на посилений варіант несення служби. Наше завдання – забезпечити на Львівщині вільні та прозорі вибори», - підкреслив Валерій Середа.

На Львівщині найбільш типовими порушеннями виборчого законодавства є розміщення агітаційних матеріалів без вихідних даних, розміщення агітації у заборонених місцях, зокрема, з порушенням правил благоустрою, так звана «передвиборча благодійність», а також перешкоджання здійсненню передвиборчої агітації, зокрема пошкодження та нищення продукції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: