Українські екзитполи: де дізнатися, хто проходить у нову Раду

630_360_1498030991-5537

Перші результати українських екзитполів з’являться після восьмої вечора - щойно в країні закриються дільниці.

Дані екзитполів ніколи повністю не збігаються з офіційними результатами виборів, але дають загальне уявлення про те, хто вийшов у лідери перегонів. Так, під час обох турів президентських виборів-2019 офіційні результати виборів та дані екзит-полів відрізнялися не більше, ніж на 2% (для лідерів перегонів). Серед іншого, такі масштабні опитування виборців можуть допомогти виявити масштабні фальсифікації, якщо вони мають місце.

Національний екзитпол

Національний екзит-пол вважають найавторитетнішим та одним із найточніших. Для його проведення поєднали зусилля фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, КМІС та «Центр Разумкова». Ці організації мають досвід проведення 17 екзитполів в Україні, починаючи з 1998 року.

О 19:45 розпочнеться пресконференція в «Укрінформі», на якій о 20.01 оприлюднять результати опитування виборців, які вийшли з дільниць станом на 18:00.

На пресконференції о 22.00 оприлюднять уточнені дані Національного екзитолу. Зазвичай на цей час організатори мають остаточні цифри щодо вибору українців, які взяли участь в опитуванні.

Опитування EXIT POLL

Його спільно проводять центр «СОЦИС» та «Комітет виборців України».

Узагальнені дані по всій Україні з’являться після завершення голосування о 20:00 – на сайтах КВУ та центру «СОЦИС», а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Екзитпол телеканалу «112 Україна»

На парламентських виборах-2019, так само, як і на минулих президентських, це дослідження є наймасштабнішим з-поміж українських екзитполів, та одним із найточніших.

Цього разу опитування для 112 каналу проводять «Інститут соціальних досліджень і консалтингу SORA» (Австрія) та центр «Соціальний моніторинг» (Україна).

Результати опитування оприлюднять під час виборчого телемарафону «Хто?» в ефірі «112 Україна»

​Екзит-пол «ТСН»

Його проводять на замовлення «1+1 медіа» компанії Kantar TNS та Info Sapiens.

Результати оголосять о 20:00 в ефірі «ТСН», під час телемарафону «Вибір країни», а також – на платформах «Телевізійної служби новин» у соцмережах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: