В ОПОРІ показали приховану агітацію на Львівщині в день виборів

83626-1_large
Ілюстрація "Слово і діло"

Спостерігачі Громадянської мережі зафіксували напередодні та у день голосування білборди та плакати, які асоціюються у виборців з певними політичними партіями чи кандидатами.

Спостерігачі Громадянської мережі зафіксували напередодні та у день голосування білборди та плакати, які асоціюються у виборців з певними політичними партіями чи кандидатами.

Своєрідним рекордсменом став 115 виборчий округ. Також рекламні щити з ознаками прихованої агітації є у 117, 119 та 124 округах.

«Зробимо їх ще раз! 21 липня», – білборди та сітілайти без вихідних даних з таким написом розміщені у місті Львові. Ці рекламні плакати за своєю стилістикою нагадують зовнішню рекламу політичної партії «Слуга народу». Аналогічне гасло в одному із відеороликів використав у свій час кандидат в президенти Володимир Зеленський», - наголошують в ОПОРІ.

Також у Львові ОПОРА зафіксувала рекламні щити без вихідних даних із фразами «Його правди бояться всі!» та «За НАТО і ЄС». Ці білборди стилістично подібні до агітаційних матеріалів Радикальної партії Олега Ляшка та «Європейської Солідарності» відповідно.

«Рекламні щити із посміхайчиком та словом «Дякую!» розміщені у 115 виборчому окрузі. На білбордах вказано, що замовником та відповідальним за друк є Богдан Чепіль, тираж – 65 штук. Подібний символ-сміхунець в чорних окулярах на агітаційній продукції використовував самовисуванець Володимир Квурт. А слово «Дякую!» може асоціюватися в українців із флешмобом-подякою п’ятому президенту України Петру Порошенку. Зазначимо, що під час одного з візитів на Львівщину у липні Порошенко заявив, його політична партія  підтримує Володимира Квурта», - йдеться у повідомленні ОПОРИ.

Там також зафіксували білборд із текстом «#СПРАВЕДЛИВІСТЬ СТАНЕ ЗАКОНОМ!» у 115 окрузі. Такий хештег у своїй кампанії використовував самовисуванець Андрій Зібран.

У цьому ж окрузі ОПОРА зафіксувала плакат з текстом «Єднаймося». По середині синього фону зображено небо та колосся. Рекламна продукція є без вихідних даних, але вона асоціюється із агітаційною продукцією самовисуванця Михайла Хміля. Він на своїй сторінці у соцмережі використовує аналогічний логотип.

«Білборди без вихідних даних, на яких на білому фоні написане слово «відповідальність» і зображений червоний символ, який асоціюється у виборці із пташкою у бюлетені, є у 124 виборчому окрузі.  Ці рекламні щити за стилістикою схожі до білбордів, які напередодні «дня тиші» розвішували у цьому окрузі із зображенням міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака. Він кандидує як самовисуванець», - повідомляє ОПОРА.

Також у Львові розміщені більше десятка білбордів із оголошенням про майбутній концерт гурту «Океан Ельзи». Хоча ця реклама не є політичною, але гасло «Все буде голосно!» може асоціюватися  у львів’ян із суб’єктом виборчого процесу політичною партією «Голос».

«У селищі міського типу Олесько (119 виборчий округ) розміщений плакат з інформацією про «Сільський об’єднаний кооператив». Спостерігачі  ОПОРИ зафіксували, що на ньому чорною тканиною закрито обличчя керівника кооперативу Ореста Кавецького. Він кандидує від політичної партії «Слуга народу». Зазначимо, що ОПОРА уже писала про перейменування пабліку кооперативу у соціальній мережі в сторінку кандидата Кавецького. Тоді ЗЕдепутат пояснював ситуацію, мовляв він ніколи не був публічний, мав лише цю сторінку і щоб не створювати усе з початку, вирішив задіяти її для передвиборчої агітації. Хоча кооператив, за словами Ореста Кавецького, залишався поза політикою. Тому питання, навіщо на плакаті без вихідних даних з комерційною чи соціальною рекламою закривати обличчя тканиною, залишається відкритим», - кажуть в ОПОРІ.

У 122 виборчому окрузі є білборди із текстом «Моє село рідний край», із зображенням Володьки Жукровського. Хоча Жукровський не є кандидатом, але він – головний герой агітаційного відеоролика кандидата-самовисуванця Володимира Пекара. Відтак ці рекламні матеріали можуть асоціюватися у виборців з конкретним кандидатом – додають в ОПОРІ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: