Денисова: досягнуто угоди про повернення моряків

medium (13)

Зараз оформляються останні документи для повернення моряків.

Домовленості про повернення Україні захоплених Росією 24 українських моряків вже досягнута. Про це заявила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денисова «Громадському».

За її словами, зараз оформляються останні документи.

«Вже досягнуті домовленості, щоб повернути моряків. Є рішення Міжнародного трибуналу з морського права. Зараз оформляються останні документи. Думаю, що скоро будемо зустрічати моряків на батьківщині», - заявила Денисова.

У той же час адвокат українських моряків Микола Полозов заявив, що йому не відомо про такий домовленістю.

«Можу сказати, що ведуться переговори, але на якій вони стадії, коли будуть реалізовані на практиці - я не знаю, так як не приймаю в них участь. Якщо будуть проводитися якісь процесуальні дії, за оформлення документів, нам про це стане відомо, адже за відсутності захисників моряки не будуть їх підписувати. Але поки ніхто нічого не говорив», - заявив адвокат.

Зазначимо, що останніми днями активно обговорюється можливість звільнення українських моряків, захоплених Росією у листопаді 2018-го року. Звільнити моряків закликав Зеленський. Про це він говорив із президентом РФ Володимиром Путіним.

Водночас, український дипломат, представник України в Тристоронній контактній групі Роман Бзсмертний закликав «зняти рожеві окуляри» й перестанемо анонсувати звільнення моряків за день-два. За його словами, це «важкучий» процес.
Нагадаємо, 17 липня Денісова запропонувала звільнити українських моряків під її особисте зобов'язання, оскільки у кримінально-процесуальному кодексі РФ передбачена можливість відпустити затриманих під особисте зобов’язання або поручителя.

Того ж дня Лефортівський суд Москви продовжив тримання під вартою усім 24 військовополоненим морякам на 3 місяці.

15 липня українських моряків включили до списку обміну полоненими.

9 липня російське слідство пред`явило обвинувачення в остаточній редакції всім 24 військовополоненим українським морякам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: