На яких округах перераховують голоси

91861-1_large

На цих виборах є кілька проблемних округів, де через підозри у фальсифікаціях вирішили перерахувати голоси.

Про це інформує ВВС-Україна.

У неділю стало відомо, що Житомирський окружний адмінсуд дозволив перерахувати голоси на усіх виборчих дільницях 64-го округу. Конкурентами там є самовисуванець Володимир Арешонков, представник «Слуги народу» В'ячеслав Сігачов та самовисуванець Сергій Пашинський.

А у Львові суду ухвалили рішення про перерахунок голосів на шести дільницях 119-го округу, де Михайло Бондар з «Європейської солідарності» переміг Ореста Кавецького зі «Слуги народу».

Житомирські баталії

За даними ЦВК, на 64-му окрузі переміг самовисуванець Володимир Арешонков, у нього 27,63% голосів.

За ним з мінімальним відривом іде представник «Слуги народу» В'ячеслав Сігачов, який набрав 26,63% голосів. Тобто різниця у результатах сягає 1%.

В ході підрахунку голосів пан Сігачов заявив про суттєві порушення. «За підрахунками по тих протоколах, які зібрали наші волонтери на виборчих дільницях, я випереджаю колишнього депутата від Блоку Петра Порошенка Володимира Арешонкова на півтисячі голосів», - заявив кандидат.

Проте, за його словами, вночі в окружну виборчу комісію почали потрапляти зовсім інші протоколи та розпочались спроби блокування роботи ОВК. «Тому в Коростень навіть прилетів гелікоптер зі спецпідрозділом «Тор» для безпеки роботи ОВК», - повідомив пан Сігачов.

Тож він подав до суду клопотання про перерахунок голосів, яке підтримав і конкурент по округу Сергій Пашинский.

«Я офіційно підтримав клопотання Сігачова про перерахунок голосів. І ще раз хочу наголосити на своїй позиції: переконаний, що головною умовою проєвропейського розвитку нашої держави мають бути тільки об'єктивні та прозорі вибори всіх органів влади. На жаль, не дивлячись на те, що як останні вибори президента, так і попередні парламентські вибори, були проведені без фальсифікацій, вже ці вибори до парламенту, особливо у 64-у окрузі, були проведені з чисельними порушеннями», - заявив він.

В результаті суд задовольнив цей позов і прийняв рішення про перерахунок голосів у 64-му виборчому окрузі.

Перерахунок на Львівщині

Також у неділю Львівський окружний суд ухвалив рішення про перерахунок голосів на 6 дільницях 119 округу з центром у Бродах.

За даними ЦВК, там виграв представник «Європейської солідарності» Михайло Бондар, який набрав 15,57% голосів.

На другому місці Орест Кавецький від «Слуги народу», у нього - 15,39%. Тобто розрив складає 0,18%.

Пан Кавецький заявив про фальсифікації на дільницях під час виборів та подав позов про перерахунок голосів. Його підтримав самовисуванець Віталій Кравчук, який набрав 2,91% голосів.

В «Європейській солідарності» обурені таким рішенням суду. Там заявили, що перерахунок голосів безпідставний.

«Це зухвала спроба відібрати чесну і законну перемогу у воїна АТО, героя війни Михайла Бондаря на користь львівських олігархів, партнерів одного з лідерів проросійської партії Віктора Медведчука», - зазначили в партії Петра Порошенка.

Смілянські протистояння

Ніяк не можуть остаточно оголосити переможця виборів у 198 окрузі в Черкаській області.

Попередні результати виборів тут встановили швидко - ще 22 липня. За попередніми підрахунками голосів в окрузі з центром у Смілі, самовисуванець, чинний народний депутат Сергій Рудик, набрав 28,91% і на 1015 голосів обійшов кандидатку від «Слуги народу» Наталю Д'яченко.

Проте пані Д'яченко намагається оскаржувати результат та вимагає повного перерахунку усіх бюлетенів на всіх дільницях.

Черкаський обласний адміністративний суд відхилив її позови, тож справу розглядає шостий адміністративний апеляційний суд Києва.

Наразі, за рішенням окружної комісії, навіть без рішення суду бюлетені перераховували на десяти дільницях.

У результаті перерахунку Сергій Рудик втратив два голоси, а пані Д'яченко - один.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: