Історичну віллу Терлецького наразі не зноситимуть

67652637_2456393694400171_3749642273453768704_n

Міський голова Львова Андрій Садовий зупинив рішення виконавчого комітету Львівської міськради щодо будівництва офісного центру на місці вілли Терлецького на Сахарова, 52.

Про це Андрій Садовий повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Зупинив рішення виконкому щодо будівництва офісного центру на місці вілли Терлецького на Сахарова, 52. В п‘ятницю після обіду проведемо виїзне засідання виконкому там на місці з залученням додаткових експертів та всіх небайдужих», - написав Садовий.

Будинок на вулиці Академіка А. Сахарова, 52 збудували у 1907 році. Він належав українському аптекареві, колекціонеру та меценату Михайлу Терлецькому. За весь час будинок не був занесений до реєстру пам’яток, а у 90-их роках зазнав значної перебудови. Михайло Терлецький був єдиним українцем, який мав власну аптеку у Львові. Приміщення закладу було місцем, де зустрічались представники культурної української еліти в умовах польського панування в місті.

Нагадаємо, 26 липня, виконавчий комітет Львівської міськради дозволив знести будинок на вулиці Академіка А. Сахарова та збудувати на цьому місці офісний центр з підземний паркінгом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: