В Індії відкрилося кафе, в якому замість грошей приймають пластик

ffe18ca1-2757-4ef9-9262-c442022703e2

У місті Амбікапур запрацювало кафе, яке обмінює пластикове сміття на їжу. Його відкрила державна компанія Swachh Bharat, яка займається очищенням вулиць і доріг індійських міст.

За один 1 кг пластика жителі Амбікапура зможуть отримати обід в «сміттєвому» кафе, а за 0,5 кг - щільний сніданок, повідомляє The Economic Times. Власник закладу - держкомпанія Swachh Bharat, що чистить вулиці індійських міст і селищ.

Місія кафе - позбавити городян від голоду і сміття. Swachh Bharat перероблятиме пластик в спеціальні гранули, щоб використовувати їх при будівництві доріг.

У Амбікапуре вже побудована одна така дорога, що складається з пластикових гранул і асфальту. За словами експертів, поєднання пластика і асфальту робить покриття більш довговічним, так як через нього може проникати вода.

Бездомні зможуть обміняти в кафе зібраний пластик не тільки на їжу, але і на житло, уточнює видання. Крім того, державна компанія обіцяє організувати нічліжки з їжею для городян, у яких немає вдома.

В індійському штаті Ассам працює школа, в якій можна оплатити навчання, здавши пластик на переробку.

У червні мерія Москви оголосила про перехід на роздільний збір сміття з січня 2020 року. До кінця 2019 року поряд з житловими будинками та установами соціальної сфери встановлять ємності для різних відходів. Однак поки роздільний збір сміття залишається збитковим для операторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: