«Шахтар» без проблем переграв «Карпати»

p1dhetvcco14ses2448ko0s1dac4

Два голи у першому таймі та ще один у другому допомогли «Шахтарю» здолати в Харкові «Карпати» з рахунком 3:0. 

Про це повідомляє інформаційний центр ФК «Карпати»

Тренерський штаб «левів» провів дві зміни у порівнянні з попереднім поєдинком проти «Динамо». Владислав Дубінчак (для нього це був дебют у зелено-білій футболці) та Роман Толочко вийшли на поле з перших хвилин, а Фране Войковіц та Володимир Якімець опинилися на лаві запасних. Порівнюючи з попереднім матчем в Олександрії, у «гірників» відбулося три заміни: Микола Матвієнко, Додо та Тете отримали перевагу над Сергієм Болбатом, Давидом Хочолавою та Манором Соломоном.

На старті зустрічі Роман Підківка здійснив сейв після удару Жуніора Мораєса, до якого зрикошетив м’яч внаслідок удару Алана Патріка. Нападник пробивав з-під Олексія Ковтуна, втім голкіпер ворота врятував. Після цього епізоду впевненіше почали діяти «Карпати» і заробили кілька стандартів біля воріт Андрія Пятова. Найнебезпечніше було після подачі з кутового від Дмитра Кльоца – м’яч пролетів над кількома футболістами і потрапив до Сергія Вакуленка. Захисник «зелено-білих» не був готовий до цього і удар головою відверто не вдався.

На 25-й хвилині Франціско Ді Франко віддав відмінну передачу на хід Ігорю Карпенку. Нападник відтіснив корпусом Додо і пробив правою з лінії штрафного майданчика – Пятов у падінні заволодів м’ячем. І все ж відкрити рахунок вдалося господарям. Львів’яни пережили дежавю – як і у протистоянні з «Динамо», наприкінці першого тайму «Шахтар» провів миттєву атаку, яка завершилася взяттям воріт. Алан Патрік видав ідеальний пас на Марлоса, який втік від трьох опікунів і спокійно відправив м’яч в кут воріт. Проте максимальне співпадіння відбулося вже за три хвилини. Марлос, Тете і Тайсон організували шанс для Мораєса, який подвоїв рахунок – 2:0. Абсолютна копія матчу минулого туру.

Другий тайм не особливо контрастував з першою половиною гри. «Карпатам» не вистачало командної швидкості. Позиційні атаки гостей також не несли особливої загрози. Натомість «помаранчево-чорні» знову забили. Зв’язка Марлос-Ісмаїлі організувала третій гол у ворота суперника. Бразилець з українським паспортом прострілив зліва у штрафний майданчик, а Ісмаїлі втік від захисників і переправив м’яч в сітку. «Карпати» відповіли миттєво і дуже гостро. Олексій Гуцуляк підібрав м’яч на половині суперника, ефектно пройшов Матвієнка і сильно пробив з лівої – трохи вище воріт. До завершення поєдинку перебіг подій на полі суттєво не змінився і «Шахтар» без проблем довів справу до перемоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: