Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова (інфографіка)

architecture-building-city-439416 (1)
фото: www.pexels.com/@sevenstormphotography

Ціни у новобудовах Львова у липні суттєво пішли на спад. 

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

За даними аналітиків порталу нерухомості ЛУН.ua, за місяць ціна у гривні впала на понад 2,5% — до 15 500 гривень за квадрат. Мінімальна ціна також дещо знизилась — з 10 600 до 10 500 гривень за метр квадратний.

Читайте також: Як облаштувати дитячу кімнату з розумом: чотири практичні ідеї (фото) 

Як змінились ціни у районах Львова

За підсумками липня, незмінною залишилась лише середня вартість метра квадратного у новобудовах у Франківському районі міста. У 4 районах ціни відчутно опустились.

Так, у Сихівському та Шевченківському, де будують здебільшого житло комфорт-класу, середня ціна знизилась – 16200-16000 гривень за метр квадратний.

Читайте також: Житло у Львові: скільки коштує і які квартири користуються попитом 

Відчутно впали у ціні квартири у новобудовах Залізничного та Личаківського району. Тут переважають помешкання бізнес-класу, і у липні метр квадратний в них можна було придбати в середньому 19100-19800 гривень за квадрат.

Галицький район, який охоплює центр Львова, став єдиним районом міста, де у липні середня ціна метра квадратного на квартири у новобудовах не знизилась, а навпаки – зросла.

В елітних новобудах в центрі метр квадратний обійдеться в середньому у 33900 гривень.

Читайте також: Життя в новобудові: що і як шукають українці 

 

 

 

Коли готуватись до підвищення цін на квартири у новобудовах

Попри здорожчання вартості будівництва (в середньому на 6%), забудовники не поспішали піднімати ціни на квартири у новобудовах. Реально ситуація може змінитися із закінченням періоду відпусток та сезонною активізацією покупців у вересні.

За прогнозами співзасновниці Українського клубу нерухомості (URE Club) Ольги Соловей, починаючи з осені, забудовники можуть скористатися збільшенням собівартості будівництва й переглянуть чинні ціни. Проте ситуація на ринку прямо залежатиме від стабільності економіки країни.

Аналітики Українського клубу нерухомості прогнозують, що до кінця 2019 року вартість метра квадратного на первинному ринку може підвищитись щонайменше на 3-4%.

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир, переважно – однокімнатних. Обрати свою можна на сайті проекту.

Читайте також: Все для комфорту мешканців: яким буде новий житловий комплекс на вулиці Під Голоском  

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».    

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» – помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11 вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

джерело: lun.ua; 24.ua 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: