Начальник ДБР відповів на заяву Порошенка щодо рейдерського захоплення «Прямого»

прямий

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що бюро не намагається захопити телеканал "Прямий" і звинуватив Порошенка у підміні понять.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що бюро не намагається захопити телеканал «Прямий» і звинуватив Порошенка у підміні понять.

«Маю відреагувати на заяву Петра Порошенка щодо нібито «рейдерського захоплення телеканалу «Прямий». У ДБР немає жодного провадження, яке б стосувалося діяльності телеканалу «Прямий», тим паче, його редакційної політики, сплати податків телеканалом, роботи журналістів тощо. У нас є провадження щодо можливого ухилення від сплати податків під час продажу цього телеканалу Володимиру Макеєнку. Різниця, здається, очевидна», - написав Труба на власному Телеграм-каналі.

Він наголосив, що слідчі дії в рамках провадження не перешкоджають діяльності журналістів, «і такого ніколи не буде відбуватися».

12 серпня експрезидент України Петро Порошенко прибув на допит до Державного бюро розслідувань як свідок у кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків і подальшої легалізації доходів під час купівлі-продажу ТОВ «Телеканал «Прямий».

Сам Порошенко заперечив свою причетність до володіння «Прямим», а провадження ДБР назвав «рейдерством і знищенням свободи слова», «ініціатором» яких нібито є колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов.

Сам Портнов відкидає звинувачення на свою адресу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: