Як у Львові відзначатимуть День Прапора та День Незалежності. Програма заходів

У Львівській ОДА та Львівській міськраді розповіли про заходи, які відбудуться у Львові до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності.   

Відзначення Дня Державного Прапора розпочнеться 9:00 на вул. Винниченка, біля будівлі ЛОДА.

«Буде шикування військових з Академії сухопутних військ, урочисте підняття прапора, та проходження роти почесної варти, а після цього мистецьке дійство від оркестру Академії сухопутних військ», - розповів директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський.

Як додав директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко, об 11:30 відбудеться відкриття  Меморіалу Героїв  Небесної Сотні.

«Місто встигло таки до Дня Незалежності завершити будівництво першої черги Меморіалу Героїв Небесної Сотні, відтак об 11:30 спільно з родинами Героїв Майдану та АТО відбудеться своєрідне відкриття Меморіалу. Особливістю цієї події є те, що до Львова приїдуть родини наших героїв з усієї України. Також в цей день над Меморіалом вперше замайорить державний прапор», - розповів Євген Бойко.

Також, о 21:00 усіх охочих запрошують на показ фільму «Позивний Бандерас» у парку «На валах».

Відзначення Дня Незалежності розпочнеться в суботу о 9:00 на Личаківському кладовищі, де відбудеться покладання квітів та запалення лампадок на полі почесних поховань №67 і №76, а також  молебень.

«Після заходів на Личакові відбудеться Марш Нескорених, який пройде від Личаківського цвинтаря до Гарнізонного храму ап. Петра і Павла із заходом у Військово-медичний клінічний центр Західного регіону на вул. Личаківській. Проведення цього маршу є громадською ініціативою», - розповів Андрій Ковальський.

0 9:30 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбудеться телеміст з нагоди 28-ї річниці Незалежності, який поєднає 6 міст України.

Всі ці заходи зійдуться і завершаться молебнем за Україну у Гарнізонному храмі ап. Петра і Павла, який розпочнеться об 11:00.

Крім цього, о 12:00 розпочнеться день відкритих дверей в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Там відбудеться демонстрація зразків бронетанкової та стрілецької зброї, огляд навчально-матеріальної бази та виступ Військового оркестру Національної академії сухопутних військ. Першокурсники академії урочисто складуть присяги на вірність українському народові.

О 13:30 на львівській ратуші відбудеться підняття прапора ПАРЄ та передача Львову приза цієї організації. На захід прибудуть делегації близько 10 міст-партнерів Львова на чолі з мерами.

Також будуть відбуватися заходи і в районах міста, зокрема фестиваль Параджанова на Левандівці.

О 17:00, вже традиційно, у День Незалежності, Львівська Державна Академічна чоловіча хорова капела «Дударик» на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку виконає Акафіст до Пресвятої Богородиці.

Крім цього, впродовж усіх вихідних у Львові відбуватиметься міжнародний фестиваль фольклору «Етновир». Щорічно фестиваль є однією з головних подій святкувань Дня незалежності України у Львові. Цьогоріч на сцені вперше виступатимуть екзотичні колективи з Панами та Колумбії, а також колективи з Франції, Польщі, Латвії, Словенії та України.

Фестиваль відкривається уже сьогодні ввечері. О 18:00 на площі Музейній розпочнеться конкурс оркестрів, а о 18:30 центром міста пройде традиційний святковий марш-парад колективів-учасників з нагоди відкриття. О 19:00 на площі Ринок відбудеться офіційне відкриття фестивалю.

23 серпня фестивальна програма розпочнеться виступами колективів зі Словенії, Польщі та Латвії в рамках Конкурсу оркестрів, а о 19:00 львів’ян та гостей міста чекатимуть танці від представників Словенії, Франції, Колумбії, Панами та України на головній сцені фестивалю на Площі Ринок.

24 серпня колектив з Панами продовжить Конкурс Оркестрів на площі Музейній. Після цього в межах Фестивалю буде представлено програму «Етнофешн» - показ мод у етностилі від учасників фестивалю та відомих дизайнерів. Завершенням фестивального дня стане гала-концерт до Дня Незалежності.

25 серпня оркестр Колумбії завершить Конкурс оркестрів своїм виступом. А в 19:00 розпочнеться завершальний концерт учасників на площі Ринок. Традиційно всі колективи виконають старовинний український танець «Аркан».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: