Експерт із нерухомості розповів, як безпечно винайняти житло

житло

Нещодавно у мережі з’явилося відео, на якому власниця оселі з лайкою виганяє студенток-квартиранток. Юристи радять: аби орендарям уникнути неправомірних претензій власників, а орендодавцям убезпечитися від псування майна, необхідно ретельно прописати кожен пункт у договорі.

Нещодавно у мережі з’явилося відео, на якому власниця оселі у Львові з лайкою виганяє студенток-квартиранток. Юристи радять: аби орендарям уникнути неправомірних претензій власників, а орендодавцям убезпечитися від псування майна, необхідно ретельно прописати кожен пункт у договорі.

Як оформити договір вигідним для обох сторін Дивись.info розпитала в громадського діяча та експерта з нерухомості Руслана Соболя.

Які пункти сторонам обов'язково треба прописати у договорі?

– Договір між орендарем та орендодавцем укладається в рамках Господарського права. В ньому обов'язково прописується ціна оренди, терміни, комплектація предмету договору, страхування (хто оплачує зіпсуте або зламане майно у ряді випадків) і так далі.

На чиєму боці Господарське право у вищезгаданому випадку?

– Якщо в договорі не було обумовлено умов утримання квартири в належному вигляді, не було прописано вимоги щодо частоти прибирання, то орендар має право використовувати об'єкт оренди на власний розсуд. Правової можливості вигнати орендарів у випадку із студентками-квартирантками  у власниці квартири не було.

На жаль, часто емоції перешкоджають дотриманню правових норм.

Як мала вчинити власниця, якщо побачила своє майно зіпсутим?

– Якщо власниця квартири побачила своє майно пошкодженим, то це питання варто було вирішувати штрафом. Вона могла попередити квартиранток офіційно, зафіксувати псування майна у письмовому вигляді, але виганяти одразу – ні.

- А як дівчатам варто реагувати на поведінку орендодавця?

– Українцям як суспільству час ставати юридично грамотнішими та юридично захищенішими. Та вимагати дотримання умов договору. Сторона порушила умови договору – штраф.

Я б порадив дівчатам вимагати компенсації за грубе недотримання домовленостей та некоректне ставлення до себе. Звісно, варто зафіксувати правопорушення через звернення у Нацполіцію та скласти грамотний позов та вимагати в суді матеріальну компенсацію за завдану моральну шкоду та матеріальні збитки (як-от процес пошуку нової квартири, оплата послуг рієлтора). Всі ці фактори варто переносити в економічну площину і вимагати в орендодавця компенсації втрат.

 – Як може убезпечити себе та своє майно орендодавець?

– У практичному полі відносин «орендар-орендодавець» давно існує рішення для цієї проблеми. По-перше, власники квартир зазвичай попередньо знайомляться з квартирантами для того, щоби зрозуміти, ким ці люди є. По-друге, орендодавці беруть страховий платіж, що є фінансовою гарантією, через яку можна відновити зіпсуте майно: зробити легкий ремонт чи замінити побутову техніку. Тобто страховий платіж – це певна гарантія для орендодавця, що він зможе компенсувати втрати у разі неналежної поведінки орендаря.

Якщо квартиранти не завдали житлу жодних збитків і виконували умови договору впродовж терміну проживання, цей страховий платіж повертається до них по завершенню терміну угоди.

Однак відстояти свої права у судовому порядку можна лише тоді, коли договір було підписано офіційно та завірено в нотаріуса. Сторони сплачують податкові нарахування за такі правовідносини. У такому випадку всі суб'єкти правовідносин є однаковою мірою захищені перед законом. Якщо ж договір між орендарем та орендодавцем існує лише в усній формі, довести що-небудь у суді навряд чи вдасться.

Ірина ЯКИМ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: