Практичні поради татусям, які виховують своїх любимих донечок

batko-i-dochka-3
Фото: відкриті джерела

Багато чоловіків хочуть, щоб у них з’явилася дочка. Коли їх бажання збувається, вони на сьомому небі від щастя. Є батьки, які без проблем виховують дівчаток.

Але у деяких виникають труднощі з цим, пише tobiporada. Вони не знають, як підступитися до дитини, і часом навіть усуваються від неї. Як уникнути помилок і стати класним батьком?

Ось 15 простих правил для тат, які ростять дівчаток:

1. Станьте прикладом для наслідування.

Мийте посуд, прибирати або готуйте поїсти. Подайте правильний приклад своєї дочки і покажіть, що чоловіки можуть робити по дому все те, що і жінка. Крім того, немає нічого ганебного в тому, щоб пограти з дочкою в ігри для дівчаток. Не будьте стереотипним чоловіком. Щастя дитини понад усе на світі.

2. Проводьте з нею якомога більше часу.

Це – найкраща порада для батьків. Будьте поруч з дитиною, коли вона робить перші кроки, коли вчиться чомусь новому. Не упускайте можливість побачити ці чарівні моменти своїми очима.

3. Відповідайте на її питання.

Коли дочка задає вам питання, не кажіть: «Запитай маму». Ви теж повинні давати їй відповіді на питання, що цікавлять. Якщо вам важко це зробити, спробуйте знайти відповідь разом.

4. Чим більше обов’язків ви берете на себе, тим краще.

Жінка, яка народила дитину, не навчиться бути мамою за один день. Вона, як і ви, поступово прийде до цього. Чим більше ви зробите для неї, тим краще для ваших відносин. Будьте опорою один для одного. Покажіть дочки, якою має бути сім’я.

5. Поговоріть про людське тіло.

Правильні терміни допомагають дітям прийняти своє тіло і зрозуміти його. Краще буде, якщо дочка дізнається про це від вас, ніж від когось іншого. Розмови про власне тіло також запобігають незручності в спілкуванні з лікарем. Дитина менше соромиться і більш відкрито говорить про те, що його турбує.

6. Навчіть її грати в те, що вам подобається.

Вам необов’язково грати лише в жіночі ігри. У вас є хобі? Наприклад, футбол. Навчіть дочку грати з м’ячем. Вона буде пишатися собою, адже мало хто дівчинки вміють це робити. До того ж у вас буде щось спільне, що ще більше вас зблизить.

7. Не соромтеся цілувати її.

Ви не повинні соромитися проявляти свої почуття. Поцілунок і обійми – це важливо для будь-якої дитини. Ніхто не буде вважати вас менш мужнім, якщо ви сентиментальні з донькою. Навпаки, це викличе захоплення.

8. Не будьте батьком лише на вихідні.

Бути батьком – це те, що не можна перенести на суботу та неділю. Ви – батько 24/7. Після роботи, можливо, ви відчуваєте втому. Але ваша дружина так само втомилася. Тому не забувайте піклуватися про дитину кожен день тижня.

9. Чемно відмовтеся, якщо вона попросить вас з нею одружитися.

Коли вашій доньці буде від 3 до 6 років, вона може сказати щось дивне. Вірніше, попросити вас з нею одружитися. В цьому немає нічого дивного. Ви – найбільш значимий чоловік в її житті. Не соромтеся цього і не відстороняйтеся від дочки. Це може вплинути на самооцінку дівчинки.

10. Танцюйте з нею.

Подаруйте їй радість, запропонувавши потанцювати без приводу.

11. Навчіть її самоконтролю і дисципліни.

Вважається, що дитина більше підпорядковується батькові. Його правила дотримується з більшою охотою. Тому переконайтеся, що ви з дружиною єдині в думці. Адже, якщо вона забороняє щось, що ви дозволяєте робити, дочка заплутається. Вона буде вважати свою матір злою і перестане її слухати. Вам потрібно чергувати ролі «поганий» і «хороший коп».

12. Звертайтеся з дочкою як з рівною.

15 простих правил для тат, які ростять дочок

Ви ніколи не повинні погрожувати їй і віддавати накази. Будьте людиною, наставником, другом, а не строгим шкільним вчителем.

13. Не чекайте, поки дружина попросить про допомогу.

Молода мати може не знати, що їй потрібна допомога, або соромиться її попросити. Подбайте про дитину, коли дружині потрібно щось зробити. Адже, якщо ви не приймаєте активної участі в житті дочки, ви, швидше за все, тато, який «працює неповний робочий день».

14. Робіть речі, які не вимагають фізичної сили.

Чомусь вважають, що батьки зобов’язані робити типові «чоловічі» речі. Але діапазон догляду за дитиною набагато ширше. Ви можете не тільки підняти важку річ для дочки. Немає нічого поганого в тому, щоб вибрати для неї іграшки або заспокоїти її, коли їй роблять щеплення.

15. Навчіть її розуміти слово «ні».

Батьки намагаються робити все, щоб дитина була щасливий. Але в житті ми не завжди отримуємо те, чого хочемо. Це нормально. Навчіть дочку приймати відмови і сприймати їх спокійно. Це допоможе їй в майбутньому.

У вас є свої секрети виховання дочки?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: