Маркіян Мальський блокувальників російського вугілля підтримує. Але лише морально

70281507_2538582539540559_5443641606232080384_n

Очільник Львівської ОДА Маркіян Мальський протестувальників, які блокують вагони вугілля в Соснівці, підтримує, але за законом вагони з російським маркуванням потрібно пропускати.

Про це він сказав на нараді з блокувальниками і представниками Національної поліції, митниці, СБУ та Львівської залізниці, повідомив голова громадської організації ветеранів АТО Олексій Фролов.

«Ми висунули вимогу, щоб сьогодні на сесії облради проголосували за звернення до президента, Кабінету Міністрів, щоби торгівлю вугіллям із Росією заборонили на законодавчому рівні. Подали письмове звернення також на ім'я депутата від Львівщини Михайла Бондара (він якраз в комітеті по паливу) і на депутата по нашому округу Юрія Кармельчука, бо він також в цьому комітеті», – сказав Олексій Фролов.

За словами активіста, сьогодні у Верховній Раді депутат Кармельчук обговорить це питання з регламентним комітетом, виберуть оптимальні шляхи запровадження ембарго.

«Нас дуже цікавило питання, чи буде політична воля від провладної партії. Вони ніби не проти, але ніяких гарантій не дають. Один із варіантів – внести в санкційний список вугілля, а таке рішення приймає уряд», – зазначає Фролов.

Надалі блокувальники планують просто розмовляти і просити, аби вагони вугілля нікуди не перевозили, а також фільмувати все на відео. Наразі на станції в Соснівці заблоковано 64 вагони з маркуванням Російської Федерації, має бути ще 14. Тисячу вагонів, про які раніше повідомляли активісти, наразі в Україні нема.

«Поки що ми хочемо мирними способами не пропускати вагони. Радикальних методів застосовувати не будемо, оскільки вже вчора були попереджені, якщо будемо блокувати. То відкриють кримінальне провадження» - каже Фролов.

Читайте також: У Соснівці заблоковано 64 вагони з російським вугіллям: протестувальники  чекають на Мальського

Нагадаємо,1 вересня на станцію Соснівка прибули 113 вагонів з вугіллям з маркуванням РФ. Їх заблокували більше 40 протестувальників і не пропускали на Центральну збагачувальну фабрику.

Фото з соціальної мережі Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: