З'явилися останні подробиці про блокаду у Соснівці та долю заарештованих протестувальників (відео)

IMG-d92159240db5d270fb14e92252dbb5ed-V
Фото: поліція Львівщини

Сьогодні, близько 12:00 спецпризначенці поліції, застосувавши силу, почали відтискати учасників Блокади у Соснівці Львівської області від місця блокування вагонів із російським вугіллям.

Про це у Фейсбуці повідомив Штаб блокади торгівлі з окупантами.

Зрештою, поліція без жодних попереджень почала заарештовувати ветеранів АТО та місцевих шахтарів.

Спроби розігнати блокаду відбувались увесь час із початку блокування – на протязі трьох тижнів. Кілька днів тому стало відомо, що адміністрації місцевих шахт провокували самих шахтарів "розігнати" Блокаду під шантажем невиплати зарплати.

Загалом в Червоноград стягнули поліцію з усієї області. На всіх виїздах з міста також були пости поліції. Під час заходів з розблокування руху поїздів постраждало восьмеро поліцейських.

Народні депутати, які прибули на місце подій, – Михайло Боднар та Юрій Камельчук, – допомогли визволити активістів та обіцяли допомогти відстоювати права гірників.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, блокувальники вимагають пояснень, яким чином російське вугілля опинилося на Західній Україні.

Ввечері, близько 19:00 год. Семен Семенченко повідомив, що всіх затриманих вдалося витягнути з поліції. За останніми данними всього було арештовано близько 40 активістів.

"Мене теж відпустили. Склали протокол адміністративного правопорушення. Чекаю призначення суду в Червонограді. Постраждалим надана медична допомога. І найголовніше прорвати Блокаду ні спецназу, ні поліції, ні тітушне - НЕ ВДАЛОСЯ. Збіглося місцеве населення - відстояли. Дякую всім хто допомагав, робив репости, хвилювався і шукав адвокатів. Ті хто вже виїхав до нас з інших міст - приїжджайте. Це тільки початок. Продовжуємо боротьбу. Ні кроку назад. Слава Україні!", - написав він.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 279 – блокування транспортних комунікацій, захоплення транспортного підприємства.

Санкція статті передбачає від двох до п’яти років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: