Маємо намір зайти у ради всіх рівнів, — Володимир Гірняк про майбутні місцеві вибори 

70742932_451709412109888_1869007859837042688_n

Розмова із новим лідером «Громадянської позиції» Володимиром Гірняком.

21 вересня Володимир Гірняка обрали головою координаційної ради партії «Громадянська позиція». На цій посаді Гірняк змінив колишнього лідера партії Анатолія Гриценка.

— Пане Володимире, «Громадянська позиція» минулими вихідними обрала нового очільника. Замість Анатолія Гриценка з’їзд обрав вас головою партії. Для багатьох – доволі неочікуване рішення…

— Минулими вихідними наша команда дуже плідно попрацювала. Ми провели стратегічний семінар, на якому обговорили питання місії партії, її стратегі, організаційні питання. Не секрет, що на парламентських виборах результати «Громадянської позиції» були далекі від ідеалу. Тому приємно зазначити - у обговоренні взяли участь представники із фактично усіх областей. Люди не розчарувались, бачать перспективу і хочуть працювати. Проте є гострий запит на зміни. Тому попереду – кардинальна модернізація, зміна підходів у роботі нашої команди. Щодо партійного лідерства. Наголошую: я став не головою партії, бо такої посади нема. Маю честь з неділі бути керівником, власне, Координаційної ради партії «Громадянська позиція», яка є колективним органом.

— Анатолій Гриценко якою бачить свою партійну роль?

— Анатолій Степанович залишається в раді партії. Вдячний йому, що зголосився надалі допомагати, підтримувати і радити. Досвід і реформи дадуть партії новий поштовх.

— Які базові цінності «Громадянської позиції» вважаєте пріоритетними?

— Державництво, професіоналізм, системність. Ми вже давно слідуємо цим пріоритетам. Проте, як я вже наголошував, нас чекає оновлення. Власне, ідеологічне також. Про це багато говорили на семінарі. Нині, працюємо над новою «дорожньою картою» партії – тоді і донесемо громадськості новини.

— Що ключове у короткостроковій перспективі?

— З чого почнемо – з моніторингу активу організації.  Також треба залучити нових, активних людей до роботи. Ну і, що ще важливо –  обов’язково братимемо участь у нових місцевих виборах. Маємо намір зайти у ради всіх рівнів.

— До справ місцевих. Завтра – сесія ЛОР. У порядку денному – дострокове припинення повноважень Володимира Гірняка як заступника голови ЛОР…

То й що? Якщо в контексті роботи ради, то пацієнт радше мертвий, аніж живий. Публічно говорив не раз – виню в цьому голову облради Олександра Ганущина. Не зміг він переключитись на обов’язки керманича Львівщини і так і залишився помічником нардепа Ярослава Дубневича. Звідси - неефективність, непрозорість, неспроможність працювати чесно. Тотальна криза як політичному, так і в господарському плані. Упевнений – настав час за це нести відповідальність. Готовий навіть її розділити і разом з головою та першим заступником звільнити місце у президії. Далі – «з нуля» нове керівництво ради, нова коаліція і т. д. Це – хороший шанс, аби ця рада таки зробила щось корисне для громади.

Для мене ж не має особливого значення, звідки працювати – із залу, чи з крісла заступника.

Читайте також: Володимир Гірняк: «Голова ЛОР радше працює помічником нардепа, аніж виконує свої прямі обов’язки»

Матеріал надано прес-службою Володимира Гірняка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: