МЗС Франції привітало погодження «формули Штайнмаєра»

штайнмаєра

Франція заявила про підтримку погодження «формули Штайнмаєра», назвавши її підписання «досягненням, якому сприяли напружені переговори».

Про це йдеться у відповідях МЗС Франції на питання журналістів, оприлюднених на сайті відомства, - повідомляє Еспресо.

«Франція вітає це досягнення, якому сприяли напружені переговори протягом останніх тижнів у так званому «нормандському» форматі між Францією, Німеччиною, Україною та Росією. Наразі з'явилися умови для майбутнього проведення в Парижі зустрічі глав держав та урядів «нормандського» формату з метою досягнення прогресу в напрямку тривалого врегулювання конфлікту в Україні», - йдеться у повідомленні.

За твердженням МЗС Франції, під час зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську були погоджені «умови набуття чинності майбутнього статусу Донецької та Луганської областей» та відведення сил і озброєнь із трьох пілотних районів.

«Конструктивна атмосфера переговорів за участю Росії, України, ОБСЄ та представників непідконтрольних районів Донбасу на зустрічі контактної групи в Білорусі призвела до певного прогресу у виконанні Мінських угод. Були уточнені умови набуття чинності майбутнього статусу Донецької та Луганської областей, а також узгоджено між сторонами виведення збройних сил із трьох пілотних районів», - заявили в МЗС Франції.

Нагадаємо, Дивись.інфо з'ясувала, що стоїть за «формулою Штайнмайєра».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: