Львів’янок запрошують розпродати старі речі, а частину коштів передати на благодійність

У неділю, 13 жовтня, відбудеться перший дівочий блошиний ринок у Львові «Тлум&Крам». 

Львів’янок запрошують провести разом час, розпродати старі речі, а частину отриманих коштів передати на лікування 6 -річного львів'янина Любомира Яремка, який має вроджений ваду ЦНС. Вхід для відвідувачів буде безкоштовним. Подія розпочнеться о 12.00 у старому трамвайному депо - Lem Station, що на вулиці Вітовського, 57.

Співорганізатор Катерина Ковалюк розповіла ІА Дивись.info, що своєрідна «репетиція» заходу відбулась минулого року.

«У подруги був День народження і ми його робили у форматі блошиного ринку. Все дуже гарно відбулося, дівчата розкупили речі, а ми отримали кошти, які напередодні узгодили передати хлопчикові для проходження реабілітації», - каже Катерина Ковалюк.

Дівчина додає, що це був маленький закритий захід, але оскільки він виявився вдалим прийшло розуміння, що жінкам потрібні блошині ринки.

«Жінкам потрібні блошині ринки аби спілкуватись з подругами, розвантажувати шафу, купити щось нове і головне - допомагати. У всіх великих європейських містах практикують такі івенти. Зараз ця культура повертається до нас», - додала Катерина Ковалюк.

Катя розповідає, що їй не дуже до вподоби коли мода спонукає людей купувати багато речей. А блошиний ринок дає можливість придбати саме те, що потрібно ще й з користю для інших.

«Стосовно цін обмежень не ставимо, але ми орієнтували учасниць, що для прикладу светер на блошиному ринку буде коштувати 200-250 гривень. Всі речі мають бути в гарному стані, ми це називаємо - «сама б ще носила», або «аж важко віддати», - продовжує Ковалюк.

Організатори наголошують, що просили учасниць зосередитись на верхньому одязі, взутті, капелюшках, прикрасах. Приносити треба заздалегідь, попередньо зареєструвавшись на форумі для учасниць. Зараз є ще 2 місця з 30.

«Наші учасниці сплачують грошовий внесок, а ми їм натомість даємо стіл, стілець, обладнання для розвішування речей. Окрім одягу можна приносити книги. У перспективі ми хочемо розширювати цей ринок по категоріях. Щоб можна було придбати і меблі», - зазначає організаторка.

Окрім основного завдання - зібрати кошти на лікування, організатори мають на меті об'єднати дівчат і жінок, аби ті порозважались і порозмовляти. На перспективу простір планують наповнювати ще лекціями по вихованні дітей, харчуванні, про догляд.

Такі заходи планують організовувати не менше аніж раз на три місяці. Тобто 4 рази на рік. Після найближчого заходу у планах організувати наступний  ринок в грудні перед новорічними святами.

На заході очікують не менше 500 учасників.

Довідка: 6 річний хлопчик Любомир Яремко має вроджене порушення ЦНС у вигляді гіпоплазії мозолистого тіла (наслідки гіпоксико-ішемічного ураження). Щоб бути здоровим і розвиватись, як усі дітки, йому потрібно постійно займатись фізкультурою, а також займатись інтенсивною терапією. Від народження дитини мама Софія робить усе можливе, аби її син міг сповна насолоджуватися життям. Кошти, потрібні на планову реабілітацію у Німеччині.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: