Стала відома офіційна причина обвалу житлового будинку в Дрогобичі

IMG_0620

Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради назвав причиною обвалу будинку у Дрогобичі, внаслідок якого загинуло восьмеро людей, руйнування середньої несучої стіни підвалу. 

Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради отримав Технічний звіт з результатами детального обстеження житлового будинку №101/1 на вулиці Михайла Грушевського у Дрогобичі, інформують у прес-службі Дрогобицької міськради.

У висновках за результатами обстеження зазначено:

«Причиною обвалу стало руйнування середньої несучої стіни підвалу по осі Б, в осях 4-5, яке можливо виникло внаслідок:

  • просідання або руйнування цегляної кладки через низьку марку цегли та розчину, внаслідок значного зволоження та відсутності гідроізоляції і бетонної підлоги, що є в основному наслідком помилок під час будівництва;
  • можливе втручання людей, яке необхідно підтвердити або спростувати спеціальними експертами (судовими) після розбору обвалених конструкцій, які знаходяться поверх цієї стіни підвалу».

Читайте також: Обвал будинку у Дрогобичі: трагедія з багатьма невідомими

Також у звіті пропонується виконати порядок робіт з демонтажу будівлі, методом контрольованого зриву. У ході виконання демонтажних робіт рекомендовано залучити судових експертів та обстежити у підвалі стіну в осях 4-5, Б для підтвердження або спростування можливого втручання людей.

Нагадаємо, 28 серпня близько третьої ночі обвалилася частина будинку на вулиці Грушевського, 101, внаслідок чого загинули восьмеро людей, ще семеро – отримали тілесні ушкодження. Серед загиблих і постраждалих були діти. За фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження ч.3 ст.270-1 (умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Двом особам поліцейські вже повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Читайте також: Дрогобицька трагедія: дім перетворився на могилу (фоторепортаж)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: