США вбили ватажка "Ісламської держави" аль-Багдаді - ЗМІ

22A73886-2F45-4BC6-8CF1-07DAC8B8DCD1_w1023_r1_s
Фото: Радіо Свобода

Лідер "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді ймовірно загинув під час спецоперації США на північному заході Сирії.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерела в Міноборони США, DWAFP.

За даними представників Міноборони США, Багдаді міг загинути в результаті підриву "жилета смертника" в ході спецоперації американських військових, проведеної 26 жовтня.

Підтвердити інформацію про загибель ватажка ІДІЛ зможе ДНК-тест і біометричне дослідження.

Операцію у провінції Ідліб на північному заході Сирії провели сили спецпризначення. Встановити місцеперебування лідера ІД допомогло ЦРУ.

Місцеперебування аль-Багдаді було розкрито, коли він намагався вивезти свою родину з провінції Ідліб у напрямку турецького кордону, повідомив представник спецслужби Іраку з посиланням на джерела у Сирії у коментарі Reuters.

Як повідомляє Радіо Свобода, президент США Дональд Трамп підтвердив інформацію про смерть лідера угруповання «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді. Про це він заявив під час пресконференції у Білому домі 27 жовтня.

За словами президента, спецоперація відбулася у суботу ввечері на північному заході Сирії. Як зазначив Трамп, аль-Багдаді намагався втекти тунелем з трьома своїми дітьми, а коли йому це не вдалося, підірвав на собі жилет, убивши і себе, і їх.

Трамп подякував за співпрацю у підготовці операції Росії, Туреччині, Сирії та Іраку, зокрема, сирійським курдам – за цінну інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: