Українські спортсмени вибороли 33 медалі на Всесвітніх іграх військовослужбовців

спотрсмени

Спортсмени Збройних Сил України на VII Всесвітніх Іграх серед військовослужбовців, які проходять у китайському місті Ухань, вже вибороли 33 медалі, в тому числі 5 золотих.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Збірна ЗС України станом на 27 жовтня виборола 33 медалі різного ґатунку, серед яких — 5 золотих, 13 срібних та 15 бронзових медалей» - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, участь у цьогорічних іграх взяли військовослужбовці з понад 100 країн світу.

Україну представляли 87 армійських спортсменів у 12 видах спорту. «Слід зазначити, що серед усіх збірних, які беруть участь у змаганнях, команда Збройних Сил України на сьогодні входить до 10-ки кращих» - додали в Міноборони.

VII Всесвітні Іграх військовослужбовців завершуються завтра, 28 жовтня. Збірна ЗСУ повертається в Київ 29 жовтня.

За ініціативою Міністерства оборони України 20 листопада 1992 року була подана заява щодо вступу Збройних Сил України до СІЗМ.

З червня 1993 року рішенням 48-ї Генеральної асамблеї СІЗМ Україна отримала статус члена цієї потужної всесвітньої спортивної організації військовослужбовців, девізом якої є «Дружба через спорт». За кількістю країн та учасників змагань Ігри серед військовослужбовців посідають третє місце після Олімпійських ігор і Всесвітніх універсіад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: