Відставка Луценко, премія Марув, пауза для фірманів – чим жив Львів та Україна 4 листопада

58_main

Дивись.info зібрала топ резонансних подій 4 листопада, що справили враження на суспільство.

Відставка Луценко

Вранці 4 листопада ЗМІ з посиланням на джерела у ВР повідомили про те, що нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Луценко написала заяву про дострокове припинення повноважень за станом здоров’я. При цьому низка медій зазначила, що Ірина Луценко разом з чоловіком, колишнім Генеральним прокурором України Юрієм Луценко, найближчим часо збираються виїхати до Великобританії.

Читайте також: Луценко припиняє депутатські повноваження.

Згодом Луценко підтвердила інформацію про свою відставку у Фейсбук і прозвітувала про результати роботи упродовж каденції.

Пізніше на чутки про ймовірний переїзд родини до Великобританії відреагував і колишній Генпрокурор Юрій Луценко. Він зазначив повернувся до Києва вже 10 днів тому.

«Вся моя сім‘я народилася, працювала, боролася і воювала тут, в Україні. Ми не змінимо ні переконань, ні місця проживання», - написав прокурор.

Читайте також: Луценко спростував чутки про переїзд з дружиною до Великобританії.

Пауза для фірманів

Після інциденту 2 листопада, в якому кінь прогулянкової карети травмував неповнолітню, міська рада Львова провела засідання комісії з туристичного навантаження.

Нагадаємо, нещасний випадок стався у суботу. Тоді поблизу пам’ятника Шевченкові, невстановлені наразі особи запустили феєрверки. Поблизу стояла кінна прогулянкова карета. Сполохані коні вибігли на пішохідну частину проспекту Свободи, де травмували 15-річну дівчинку. З відкритим переломом забрали до ОХМАТДИТу. Операція тривала понад 6 годин. У мерії запевняють, що дитина вже йде на поправку. Натомість, кобилу, через травми ніг, несумісні з життям довелося приспати.

фото: Varta1

Читайте також: Ветеринар усипив кобилу, яка травмувала дівчинку в центрі Львова.

У мерії вважають, що основною причиною інциденту стало використання феєрверків. «Згідно з правилами, у центрі Львова феєрверки не можна запускати взагалі, адже за це передбачена адміністративна відповідальність. Також із часів, коли розпочалися військові дії на сході, у 2015 році, ми прийняли рішення, відповідно до якого у Львові заборонено запускати будь-які феєрверки», - зазначила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Читайте також: У Львові на тиждень призупинили використання кінних карет.

Також під час засідання комісії з туристичного навантаження було прийнято рішення призупинити на тиждень дозвіл для діяльності кінних карет у Львові, який видається на рік.

Цього тижня також заплановано виїзд на огляд умов утримання коней.

Премія для MARUV

4 листопада стало відомо, що уродженка України та Переможниця Національного відбору на 64-й пісенний конкурс «Євробачення» отримала престижну європейську премію телеканалу MTV. Щоправда, до участі у конкурсі її номінували як російську співачку.

Церемонія вручення премій відбулася 3 листопада в іспанській Севільї.

Читайте також: MTV відзначив Maruv як найкращу російську співачку.

Нагадаємо, MARUV cкандально відома тим що, незважаючи на Російсько-українську війну 2019 року продовжила виступати в Росії.

Reuters

100 мільйонів - забагато

Адвокат народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, оскаржив рішення Вищого антикорупційного суду щодо застави у розмірі 100 мільйонів гривень.

Читайте також: Завелика сума: Ярослав Дубневич подав апеляцію щодо застави.

Захисник вважає визначену суму застави завеликою. «Впродовж усього судового процесу, я намагався зрозуміти з яких підстав Дубневичу оголосили підозру. Я так і не почув цих доводів, тож вважаю, що взагалі жодного запобіжного заходу застосовувати не мали. До того ж незрозуміла сума застави — 100 мільйонів. Це просто красива цифра, але у декларації мого підзахисного такої суми немає», — пояснив захисник.

Нагадаємо, 31 жовтня Верховна Рада зняла депутатську недоторканність з Дубневича та дала згоду на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Депутату оголосили про підозру у розтраті понад 93 мільйонів гривень шляхом зловживання службовим становищем. У разі доведення вини Дубневичу загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

2 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Дубневичу — застава у 100 мільйонів гривень, тим самим відхиливши клопотання прокуратури про взяття під варту на два місяці. Дубневич заявив, що «не знає де знайде 100 мільйонів».

За даними слідства, Ярослав Дубневич впродовж 2015-2017 років, будучи народним депутатом 8-го скликання та головою транспортного комітету, сприяв тому, щоб «Укрзалізниця» виділила більше 500 мільйонів на закупівлю стрілочної продукції.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: