У Львові на лікування дівчини, яку травмував кінь, виділив 120 тисяч гривень

DSC_3817

Виконавчий комітет Львівської міської ради надав обласному бюджету субвенцію в розмірі 70 тис. грн.

Виконавчий комітет Львівської міської ради надав обласному бюджету субвенцію у розмірі 70 тисяч гривень.

Йдеться про допомогу ОХМАТДИТу в лікуванні дівчини, яка постраждала внаслідок інциденту за участю кінної карети у центрі міста.

Нагадаємо, у суботу, ввечері, на проспекті Свободи налякані вибухом феєрверків коні винесли прогулянкову туристичну карету на пішохідну частину проспекту і знесли лавку, де сиділа 15-річна дівчина. Внаслідок нещасного випадку вона отримала травму ноги та була госпіталізована з діагнозом – відкритий перелом ноги. На сьогодні дівчина перебуває на лікуванні у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ. На неї чекає тривалий та дороговартісний курс лікування.

Відтак виконком погодив зміни до розподілу коштів бюджету розвитку Львова на 2019 рік: надано субвенцію обласному бюджету на зміцнення матеріально-технічної бази КНП ЛОР «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня ОХМАТДИТ».

«Ми скеровуємо додаткові фінанси на ОХМАТДИТ, щоби вони могли забезпечити купівлю всіх необхідних медикаментів, які йдуть поза всіма тими державними нормами», – пояснив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, місто повністю компенсує витрати на лікування цій дівчині.

«Лікування пацієнтки, яка постраждала тиждень тому і отримала важкі травми, відбувається відповідно до протоколів надання медичної допомоги. Дівчина отримала досить важку травму з ураженням магістральних судин і м’язевого масиву гомілки та частково стегна. До лікування залучені всі провідні фахівці міста Львова, в тому числі фахівці міських установ, які мають найбільший досвід лікування таких травм, і зокрема хірург-комбустіолог Василь Савчин теж бере участь в лікуванні і оперативних втручаннях. Щодня проводиться консиліум із залучення провідних фахівців. На сьогодні стан пацієнтки важкий, але стабільний. Важкість стану зумовлюється важкою травмою гомілки, яка потребує щоденних перев’язок під загальним знечуленням. Шанс на врятування цієї ноги є, і ми сподіваємося, що лікування буде успішним. Всім необхідним пацієнтка забезпечена. Лікування такого важкого ураження потребує значних медикаментів, зокрема дороговартісних антибіотиків, розчинів, білкових препаратів, постійно треба робити перев’язки, мають бути дренажні системи, і це все потребує грошей. Бюджетного фінансування не вистачає, тому місто бере на себе зобов’язання повністю компенсувати лікування, повністю оплатити все, що необхідно для лікування цієї пацієнтки. За інформацією головного лікаря ОХМАТДИТу та письмового повідомлення, цих коштів достатньо, щоби забезпечити процес лікування», – розповів Володимир Зуб.

Крім цього, виконком окремим рішенням виділив одноразову матеріальну допомогу батькові травмованої дівчини.

«Ми скеровуємо допомогу батькам дівчини – це 50 тисяч гривень, які вони отримають на руки», – пояснив Андрій Садовий.

Із заявою про надання одноразової матеріальної допомоги до ЛМР звернувся батько дівчини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: