Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова (інфографіка)

architecture-building-business-construction-280492
Фото: Pixabay

Як змінились ціни на нерухомість у львівських новобудовах у жовтні, читайте у нашому постійному аналізі на основі статистики від ЛУН.ua.

Як змінились ціни на нерухомість у львівських новобудовах у жовтні, читайте у нашому постійному аналізі на основі статистики від ЛУН.ua.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Середня вартість квадратного метра в ЖК Львова

Середня вартість квадратного метра на новобудови у Львові у жовтні становила 15800 грн/кв.м, що на 300 гривень більше, ніж у попередньому місяці. Протягом усього місяця ми спостерігали за зниженим курсом долару, що певною мірою позначилося на вартості квартир у новобудовах.

Мінімальна ціна на квартири в новобудовах Львова наразі закріпилась на рівні 10600 грн/кв. м. Ціна порівняно з попереднім місяцем знизилась на 100 гривень.

Середня вартість квартир у жовтні 2018 була 15900 грн/кв.м, мінімальна — 9900 грн/кв.м.

Вартість квадратного метра в житлових комплексах: зріз за районами Львова

У більшості районів Львова спостерігається зростання цін у порівнянні до попереднього місяця.

У Шевченківському районі ціни на новобудови зросли в середньому на 400 гривень — до 16200 грн/кв.м, у Залізничному на 600 гривень — до 18800 грн/кв.м, у Галицькому на 700 гривень — до 29100 грн/кв.м, у Личаківському на 1100 гривень — до 21000 грн/кв.м та у Франківському на 1500 гривень — до 22000 грн/кв.м.

Тільки в Сихівському районі відбулось зниження ціни — до 16300 грн/кв.м.

Читайте також: Наскільки доступне житло в Україні порівняно з Європою

Динаміка цін у доларах

У доларах по міжбанку середня ціна у Львові до кінця жовтня 2019 року становить 630 доларів за кв. м. Ціна в порівнянні з минулим місяцем не змінилась. Мінімальна знизилась на 10 доларів і становить 420 доларів за кв. м.

У вересні 2018 квадрат у доларах у новобудовах Львова коштував 570 доларів, а мінімальна вартість була — 350 доларів.

Таким чином, за рік зростання середньої та мінімальної ціни в доларах становило 60-70 доларів.

Що чекати від цін на нерухомість далі

Зростати ціни на квартири будуть, тому що в ціну квадрата закладені витрати девелоперів, зокрема вартість будівельно-монтажних робіт і будівельних матеріалів, а обидва ці складники від початку року суттєво здорожчали і продовжуватимуть зростання.

До слова, бетон з січня до жовтня виріс в ціні в середньому на 10%, утеплювач залежно від марки подорожчав від 5 до 7%, зросла в ціні в межах 4-6% цегла. Будівельно-монтажні роботи за підсумками першого півріччя зросли на 9%, до кінця року прогнозовано ще 2-4%. Під завершення сезону і з приходом холодів ціна виростає.

Також не варто виключати відносно раптовий фактор курсових коливань, який наразі може спрацювати до кінця року. Якщо все буде в межах прогнозованого курсу до 30 грн/$1, то ціни з урахуванням усіх витрати девелоперів залежно від проекту і його доданої вартості (концепція, локація, інфраструктура) зростуть від 1 до 3%.

Натомість якщо долар злетить чи спрацюють якісь суттєві економічні та політичні чинники, можна прогнозувати і зростання в межах 2-5%. Проте цей сценарій все ж таки менш ймовірний.

Читайте також: Де в Україні найбільша кількість ризикових об’єктів житлового будівництва — дослідження

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир, переважно – однокімнатних. Обрати свою можна на сайті проекту.

Читайте також: Все для комфорту мешканців: яким буде новий житловий комплекс на вулиці Під Голоском

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».       

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: