У Львові навчатимуть підприємців і художників, як витиснути максимум з дизайну

pexels-photo-1037993

6 грудня у Львові відбудеться Creative Economy Day. За словами організаторів, у фокусі програми - промисловий і предметний дизайн для бізнесу.

Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.

У Львові 2019 рік оголошено роком архітектора, дизайнера та підприємця Івана Левинського. Учасники заходу зможуть критично обміркувати та подискутувати про те, чи актуальні сьогодні основоположні принципи промислового дизайну і чи можна трансформувати їх у бізнес-підходи. А також про те, чим може надихнути на комерційно успішні моделі діяльність та спадщина Івана Левинського та інших діячів дотичних до промислового дизайну.

«У сучасній Україні промисловий дизайн відроджується та займає своє вагоме місце у сфері креативних індустрій, - пояснюють організатори. - Існує багато варіантів визначення та розуміння дизайну. Однак важливим є усвідомлення його функцій від естетичної до стратегічної. Світовий досвід демонструє пряму залежність економічних показників від використання компаніями дизайн-підходу: чим раніше застосовується дизайн у розвитку продукту, тим більший дохід отримує компанія. Світовий досвід доводить: модель бізнесу, у якій дизайн застосовується систематично на всіх етапах виробництва, є найбільш конкурентоспроможною».

Creative Economy Day буде проводитися у трьох тематичних блоках:

  • комерційна цінність дизайну,
  • еволюція бізнесу в дизайні,
  • за яких умов дизайн в Україні може стати бізнесом.

Виступатимуть спікери з України, Бельгії, Великобританії. Вони на прикладі реальних історій дизайн-агенцій, бізнесів та старт-апів продемонструють, як дизайн створює додану вартість продукту і підвищує конкурентоспроможність компанії.

Організатори дослідили ринок предметного дизайну в Україні та збираються представити результати під час конференції (скільки приносить предметний дизайн в економіку країни, які є стандарти і критерії якості роботи, де навчатися предметному дизайну, предметний дизайн в екосистемі креативних індустрій).

Спікери:

  • Andrew Walters — директор з досліджень в Міжнародному центрі дизайну та досліджень (PDR), професор з дизайну орієнтованому на споживача в Університеті Cardiff Metropolitan (Великобританія).
  • Іван Шматко — промисловий дизайнер-фрілансер. Має досвід розробки девайсів та серійних продуктів для B2C і B2B ринків. У 2019 році, співпрацюючи з українським стартапом Whooshi, отримав нагороду Red Dot Design Award: Product Design.
  • Jonathan Stuyven — менеджер з розвитку дизайн спільноти ANTWERP. POWERED BY CREATIVES (Бельгія).
  • Костянтин Щербина — співзасновник та головний менеджер по проектам у студії предметного дизайну і брендингу Kich. Головний технічний директор у компанії Effa — український стартап, який виготовляє біорозкладні зубні щітки з переробленого паперу.
  • Ігор Дідок — маркетинг-директор групи компаній «Модерн-Експо», керуючий партнер ритейл-консалтингового агентства Squares (Україна).
  • Хуго Смід — засновник та головний дизайнер з 23-річним досвідом студії промислового дизайну Smidesign. Розповідатиме про найцікавіші і найкорисніші кейси під час роботи в агенції, яка працювала над створенням продукту для виробників продуктів харчування та напоїв (Coca Cola, QelviQ), медичного обладнання (THE 37° COMPANY, ROLTEX) та інших провідних компаній.
  • Представники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та інші.

Програма реалізується ЄБРР і фінансується у рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.

Участь у заході безкоштовна за умови попередньої реєстрації.

Контакти: Анна Гайдай — проектна менеджерка CED 2019 tel:+38 096 975 92 85 E-mail: [email protected] Влад Рудий — менеджер із комунікацій tel: +38 096 650 20 63 E-mail: [email protected] Офіційна сторінка події.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: