На Львівщині кількість звернень щодо домашнього насильства зросла на половину

8f224846c7a1bccdd08e72f1993e0eaf4f684398

Кількість звернень потерпілих від домашнього насильства у Львівській області порівняно з минулим роком зросла на 55%.

Про це повідомила директорка департаменту соціального захисту населення ЛОДА Наталія Кузяк.

За її словами, за 9 місяців кількість звернень перевищила 5 тисяч. З них від жінок – 4 651, від чоловіків – 373, від дітей – 33.

«Я вважаю, що ці цифри не є об'єктивними і достовірними даними, а їх є набагато більше, просто не кожен хоче це виносити зі своєї хати», – розповіла Наталія Кузяк.

За систематичне вчинення домашнього насильства слідчі розпочали 83 кримінальні провадження, а також 2 провадження відкрили за невиконання обмежувальних заходів.

Допомагають боротися з домашнім насильством мобільні бригади, створені за кошти ООН у 2017 році.

«На сьогодні у нас є сім таких бригад. Чотири, які фінансувалися за кошти фонду, та три нові. Ці три нові створені та фінансуються за кошт місцевих  бюджетів Львова, Новострілищанської ОТГ та Яворівської райради. До складу бригад входять психологи та соціальні працівники, які допомагають родинам, що постраждали від домашнього насильства», – розповіла Наталія Кузяк.

Зараз під опікою психологів та працівників соціального захисту з мобільних груп перебувають 160 дітей. Вони отримали понад тисячу звернень щодо психологічної підтримки зверталися понад тисячу разів.

У 2020 році департаменту соціального захисту населення планує закупівлю соціальної послуги по роботі з кривдниками.

«Як правило, ми завжди працюємо з жертвою, тобто вночі ми забираємо жінку з дітьми з сім'ї, а не кривдника, який себе там прекрасно почуває. Я не знаю чи цією послугою хтось скористається, бо кривдник має сам зголоситися, скористатися такою програмою його реабілітації або бути скерованим за рішенням суду. Але ця посуга є необхідною. Ми скерували у судові інстанції інформацію, що у нас є така програма», – пояснила Наталія Кузяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: