Український молодіжний серіал спричинив шквал дзвінків на дитячу гарячу лінію

булінг

Національна дитяча «гаряча лінія» отримала у понад 6 разів більше звернень після запуску молодіжного серіалу «Перші ластівки».

Про це в ефірі «Нині вже» повідомила Альона Кривуляк, директорка департаменту гарячих ліній організації «Ла Страда-Україна», в якій працює «гаряча лінія», - йдеться на сайті hromadske.

«Серіал спричинив величезну кількість дзвінків і звернень на нашу «Інстаграм» сторінку. Оскільки ми завжди запитуємо у дітей, звідки вони дізналися наш номер телефону, і вони розповідали, що побачили його завдяки серіалу «Перші ластівки», — розповіла вона.

Кривуляк зазначила, що збільшення кількості звернень після виходу серіалу очікувалось, але не на стільки: так, з 11 листопада до 5 грудня на «гарячу лінію» надійшло понад 6 тисяч звернень.

«Якщо ми порівняємо ці дані з першим півріччям 2019 року — ми отримали так само трошки більше 6 тисяч звернень за півроку. А тут за неповний місяць», — розповіла вона.

«Перші ластівки» — український молодіжний телесеріал, який розповідає про проблеми, з якими стикаються школярі та їхнє оточення в підлітковому віці, зокрема про знущання однолітків.

Національна дитяча «гаряча лінія» працює для того, аби надавати підтримку та поради дітям, також дорослі тут можуть проконсультуватися з психологами, юристами та соціальними працівниками про порушення прав дитини.

Нагадаємо, згідно з жовтневим дослідженням UNICEF, кожен десятий підліток в Україні постраждав від булінгу за останні 2-3 місяці.

А у вересні документальний серіал про булінг випустив Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: