На Львівщині стартував продаж ялинок: огляд цін

43198_novogodnyaya_elka

У середу, 11 грудня, представники Головного лісництва Львівщини, екологи та правоохоронці обговорили питання охорони, заготівлі, маркування та продажу новорічних ялинок.

Про це повідомляє Львівська облдержадміністрація.

На ялинкову кампанію 2019-2020 років лісогосподарські підприємства Львівського Обласного управління лісового господарства запропонували заготівлю новорічних ялинок в обсязі 12,2 тис.шт.

Орієнтовна ціна на ялинки 1-4м. буде становити 100 - 300 грн. На сайтах лісогосподарських підприємств можна буде дізнатися про ціну на новорічну ялинку в залежності від породи та висоти деревця.

Реалізацію ялинок заплановано проводити з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення та у Львові. Як і торік, кожна новорічна ялинка буде маркуватися биркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі, що підтверджує законність її реалізації.

Для охорони хвойних насаджень від вирубування буде впроваджено ряд заходів. З числа працівників державної лісової охорони, Держекоінспекції, органів поліції будуть створені мобільні рейдові групи з метою охорони хвойних насаджень та перевірки законності придбання і перевезення новорічних ялинок.

За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф розмір якого становить від 510 грн. та нараховуватиметься шкода завдана лісовому господарству, розмір якої за одне деревце в залежності від діаметру становитиме від 502 грн. і більше (Постанова КМУ від 23.07.2008р. №665).

Читайте також: Свято наближається: у Львівському парку культури крадуть ялинки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: