Нові призначення на Львівщині: кому Зеленський довірив керувати районами області

ліфт

LIFT приїхав. Вчора, 11 грудня, на сайті президента України оприлюднили понад тридцять розпоряджень, якими призначалися голови районних держадміністрацій.

LIFT приїхав. Вчора, 11 грудня, на сайті президента України оприлюднили понад тридцять розпоряджень, якими призначалися голови районних держадміністрацій.

Відразу 9 керівників РДА отримала Львівщина. Майже половина районів області за один день дізналися своїх нових керівників. Декому навіть повернули старих. ІА «Дивись.info» вирішила дізнатись, хто вони.

Сколівським районом і надалі керуватиме Богдан Янко. Він уже працював головою РДА у 2018-2019 роках і був звільнений саме Зеленським у серпні. Тепер 62-річний Янко повертається на посаду.

Богдан Ярославович народився в Стрию. До служби в армії працював робітником на меблевій фабриці та слюсарем в АТП. Демобілізувавшись, вступив до Львівського державного університету ім. Франка (спеціальність – правознавство) і в 1983-му отримав диплом. Кілька років працював у Бахчисарайському суді в Криму, а потім понад тридцять років (1987-2018) – у Стрийському суді.

Згідно з декларацією, в рідному Стрию в Янка є будинок на 282 м. кв., а також дві земельні ділянки (697 м. кв. і 670 м. кв.). Є в екссудді земля і в осолюваному ним районі – ділянка на 15 соток у курортному Славському.

Знайомий із роботою в держадміністрації й новий очільник Стрийського району. Досі Любомир Кащук працював першим заступником голови РДА. Кащуку 39 років, він народився у с. Дуліби на Стрийщині, а вчився – в Львівському медичному університеті ім. Данила Галицького. Працював завідувачем діагностичного відділення Стрийської районної лікарні.

На останніх місцевих виборах став депутатом Стрийської районної ради як перший номер у виборчому списку «Самопомочі». Згідно з декларацією, має чималий будинок у рідному селі Дуліби (429 м. кв.), там же земельна ділянка на 0,25 гектара і магазин промтоварів у Стрию.

Кащук не єдиний завідувач діагностичного відділення в списку призначень. Жовківською РДА також керуватиме лікар. Романові Черніховському 31 рік і в Жовківській лікарні він керував приймальним діагностичним відділенням. На місцевих виборах балотувався від ВО «Свобода».

Згідно з декларацією, за останній рік Черніховські заробили заледве 74 тисячі гривень. Попри те, сім’я не бідує. У декларації – чотири автомобілі, останній (Audi Q5) куплений рік тому за 560 тис. грн. Також тут записані два будинки (127 м. кв. і 119 м. кв.), 6 квартир і 7 земельних ділянок. Майже все майно оформлене на дружину.

Цікава податкова декларація і в нового очільника Мостиського району. Йдеться про 54-річного Любомира Галіва. Свого часу він двічі обирався головою Долинянської сільради Городоцького району. В той час із його прізвищем були пов’язані кілька земельних скандалів. Останнім місцем роботи Галіва було Самбірське управління водного господарства. За останній рік він заробив там 32816 гривень, що навіть менше від мінімальної зарплатні. Це, однак, не завадило Галіву придбати автомобіль BMW X5 за понад пів мільйона гривень.

Значно скромніший автомобіль у нового керівника Миколаївської РДА. Андрій Вовчастий їздить на ВАЗ-2104, 1990 року випуску. Досі очільник Миколаївщини працював начальником Сколівської податкової інспекції Стрийського управління ГУ ДФС Львівщини. Робота принесла менше 90 тис. грн. за рік, відтак у декларації записана ще й компенсація за невикористану субсидію у розмірі 696 гривень. На останніх місцевих виборах Вовчастий представляв політичну партію УКРОП.

Наймолодшим серед новопризначених став голова Самбірської РДА Андрій Жепко. Йому – 29 років. Закінчив економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Головний редактор місцевого часопису «Самбірська газета».

У власності Жепка є 4 квартири в Самборі – однією володіє мати (але в нього в користуванні), три – в дружини. Плюс гараж та магазин.

Андрій Жепко – перший номер виборчого списку і голова фракції «Народний контроль» у Самбірській міській раді.

Цю ж партію представляла і єдина жінка в «списку дев’яти». 35-річна Христина Замула очолює фракцію «Нарконтролю» в Кам’янко-Бузькій міськраді. Власне, Кам’янко-Бузьку РДА вона і очолила.

Замула закінчила Львівський лісотехнічний університет (2006). З 19-річного віку почала працювати в податковій інспекції. З 2017-го року – фізична особа-підприємець. Свого часу була помічницею народного депутата Олега Мусія.

Новим керівником Городоччини став Іван Саган. Йому 42, він закінчив історичний факультет ЛДУ ім. Івана Франка. У 2006-2010 був мером Городка, обирався як представник партії «Наша Україна». На останніх виборах представляв уже «Громадянську позицію». З 2012 року обіймав різні посади в Львівській ОДА.

Має досвід роботи в облдержадміністрації і Петро Назар, який очолив Старосамбірську РДА. Уродженець Розлуча, що на Турківщині, з 2017 року працював спеціалістом у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження ОДА. До того – працював у правоохоронних органах.

Дружина Назара – юрист Юлія Навроцька, яка балотувалася до Верховного Суду України, втім без особливого успіху. Серед статків сім’ї – квартира у Львові (126 м. кв.), земельна ділянка у Шклі Яворівського району (900 м. кв.) і ще гектар землі у Мильчицях Городоцького району.

Читайте також: На Львівщині призначили голову Радехівської районної державної адміністрації.

Нагадаємо, 2 грудня, президент призначив двох голів районних державних адміністрацій у Львівській області. Керівником Золочівської РДА став Василь Маркевич, а Перемишлянської – Богдан Гуменюк. Головою Пустомитівської районної державної адміністрації став Андрій Марко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: