Львівські обласні депутати зібралися на Київ, а шахтарів примушували працювати на будові. Головні новини 16 грудня

шахта2

Національне агентство з питань запобігання корупції отримало нового керівника, а депутати Львівської обласної ради їдуть мітингувати до Києва. Чим жили Львів та Україна в понеділок, 16 грудня, далі – в огляді від ІА «Дивись.Info».

Депутати Львівської облради їдуть до Києва мітингувати проти ринку землі

Низка депутатів Львівської обласної ради сьогодні вирушає до Києва, щоб завтра взяти участь у мітингу під стінами Верховної Ради проти законопроєкту про ринок землі.  Про це під час президії розповів голова Львівської облради Олександр Ганущин. «Є делегація, котра має бажання взяти в ньому участь. Сподіваюся, що нас завтра буде там багато», – заявив голова ЛОР.

Він додав, що на сесії, яка відбудеться 24 грудня депутати обговорять пропозицій змін до Конституції України, які Президентом Володимиром Зеленським винесені на порядок денний сесії Верховної Ради як невідкладні.

Адміністративна реформа від Зеленського

Президент Володимир Зеленський пропонує змінити окремі положення Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою. Про це йдеться на сайті Верховної Ради у тексті законопроекту №2598. Згідно з супровідними документами, що з’явились на сайті парламенту, пропонуються зміни до Конституції України щодо децентралізації влади. Наприклад, ліквідується поняття «район», вводиться інституція префектів. Так пропонується запровадити наступний перелік адміністративно-територіальних одиниць: громада, округ, область, Автономна Республіка Крим.

Шахтарі-бюджетники будували житло керівництву – прокуратура

Прокуратура Львівської області заявляє, що декілька керівників шахт ДП «Львіввугілля» залучало шахтарів до будівництва власного житла та виробництва нелегальної тротуарної плитки.

Про це повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко. «Попередньо встановлено, що окремі начальники підрозділів з відома керівників підприємства табелювали шахтарів, як таких, що видобувають вугілля під землею, нараховували зарплату 15-23 тис. грн на місяць. Насправді ж понад 40 працівників довгий час в жодні шахти не спускались», – каже вона.

Натомість за державні кошти шахтарі будували будинок дружині керівника, виготовляли на території шахти тротуарну плитку на продаж, їздили за кордон та займались бізнесом.

Прокуратура проводить обшуки у шести підрозділах ДП «Львіввугілля» та вилучає, насамперед, бухгалтерську документацію, аби встановити суми збитків.

НАЗК отримало нового голову

Конкурсна комісія обрала новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова. Відповідне рішення затвердив Кабмін. За призначення Олександра Новікова проголосували всі 6 членів конкурсної комісії. Новікову 37 років, він пропрацював в органах прокуратури Сумщини з 2004 по 2012 рік, потім працював у Генеральній прокуратурі України.

Відповідно до інформації в декларації обраного кандидата за 2018 рік, розмір його річної заробітної платні становив 562 481 грн. Окрім того, він має на рахунку 110 тисяч гривень.

За його словами, ця робота потрібна йому для того, аби довести, що антикорупційні інституції можуть діяти.

Коротко про інші новини:

Суд закрив справу проти регіонала Єфремова щодо «законів 16 січня».

У Львові визначили лауреатів обласної премії в галузі культури, літератури, журналістики та архітектури.

Військові капелани з трьох країн розповіли у Львові про духовні потреби військових

Львів’янка стала кращим сімейним лікарем 2019 року

Пластуни передали в львівську мерію Вифлеємський вогонь миру.

Не пропустіть також фоторепортаж із Янівського табору смерті – місця-привиду з вулиці Шевченка, де в роки Другої світової відбувалися масові розстріли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: