Рада проголосувала за підтримку «Пласту», але без грошей

пласт

Сьогодні, 17 грудня,  Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху».

Про це повідомляють у молодіжній організації «Пласт».

«Держава, за яку загинули сотні пластунів і пластунок, нарешті визнала Пласт та його історичний внесок у громадянську освіту молоді, здобуття та становлення незалежності України.

Однак наголошуємо: у наступному році Пласт не матиме окремого рядка в державному бюджеті, бо ухвалений закон прямого фінансування не передбачає. Саме тому ми продовжуємо кампанію зі збору 10,5 мільйонів гривень, необхідних для розвитку організації у 2020 році. Закликаємо всіх небайдужих підтримати діяльність Пласту», - йдеться в дописі.

Пластуни також подякували ініціаторам законопроєкту та парламентарям восьмого й дев’ятого скликань за визнання важливої ролі Пласту у становленні української держави. Вони сподіваються, що Президент України підпише Закон, текст якого враховує його пропозиції.

Читайте також: Що не так з «Пластом», або Чому Зеленський проти його визнання на державному рівні

Нагадаємо, 4 вересня президент Володимир Зеленський ветував закон «Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України», який 30 травня прийняла Верховна Рада ще попереднього скликання.

Зауважимо, що в Канаді, Великобританії, Ізраїлі тощо скаутський рух підтримують на рівні держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: