На межі можливостей: що не так з пунктами пропуску і до чого тут консульський облік

IMG_2053

Власники авто на іноземній реєстрації проходять бюрократичну процедуру на митниці, що ускладнює роботу структури.

Сьогодні, 23 грудня, очільник Держмитслужби Максим Нефьодов приїхав у пункт пропуску «Краковець-Корчова», щоб напрацювати шляхи вирішення проблеми з чергами на кордоні.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

За словами Максима Нефьодова, є два фактори, що призводять до черг на кордоні. Перше - це брак інвестицій у розвиток митниці упродовж тривалого часу. «Черги - то питання, на жаль, традиційне, - каже очільник Митниці Незважаючи на безвіз, на зростання туристичного трафіку, на постійне зостання важного ввезення в Україну, за останні роки не було побудовано жодного нового пункту пропуску».

Сьогодні вже неможливо розширити пропускну здатність пунктів пропуску.

Сьогодні всі пункти пропуску працюють далеко за пропускною спроможністю. «Той самий протокол, що регламентує укрїнсько-польські митні відносини у Краківцю, регламентує пропуск 180-190 вантажівок за зміну, - поснює Нефьодов. - Зараз Краковець пропускає близько 250 вантажівок. Іншого виходу вирішення цієї ситуації, крім інвестувати в інфраструктуру, немає. Крім того, внаслідок закону про обмежені терміни перебування в Україні авто на іноземній реєстрації, низка громадян переходить на консульський облік. Це ще один фактор, який посилює завантаженість митниці, адже бюрократична процедура відбувається саме тут».

Для того, щоб полегшити процедуру становлення на консульський облік, Нефьодов обіцяє ініціювати робочу групу в Кабміні. «Ми попрацюваємо в Кабміні з тим, аби до Великодня, до наступного великого піку завантаженості, питання з реєстрацією на консульський облік перевести в електронний формат», - заявив Максим Нефьодов.

Крім цього, сьогодні у пункті пропуску «Краковець-Корчова» заупстили сканер для розпізнавання великогабаритних вантажів.

Читайте також: У пункті пропуску «Краковець» запрацював сканер для фур

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: