Неповнолітнього львів’янина, який викинув з 9-го поверху кота, притягнуто до відповідальності

630_360_1474953418-6041
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Батьки неповнолітніх, які викинули кота з 9-го поверху будинку, понесли відповідальність за неналежне виконання своїх обов’язків.

Батьки неповнолітніх, які викинули кота з 9-го поверху будинку, понесли відповідальність за неналежне виконання своїх обов’язків.

На момент скоєння правопорушення, підліткам виповнилося 15 і 16 років, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Окрім того, коли одному з підлітків-правопорушників виповнилося 17 років працівники ювенальної превенції Шевченківського відділу поліції притягнули його до адміністративної відповідальності передбаченої ч.1 ст.89 КУпАП (Жорстоке поводження з тваринами).

Нагадаємо, 18 січня 2019 року, до Шевченківського ВП надійшла заява від жительки Львова про те, що невідомі на вул. Лінкольна викинули кота з 9-го поверху будинку, зафіксувавши це на камеру, після чого дане відео поширили у соцмережах.

Правоохоронці встановили особи причетних до скоєння протиправних дій, якими виявилися двоє неповнолітніх жителів Львова. У рамках відкритого кримінального провадження, з неповнолітніми було проведено заходи у  присутності психолога та батьків.

До матеріалів провадження було долучено протокол ветеринарного обстеження постраждалої тварини, а також висновок експертів щодо відеозапису, який підлітки-правопорушники поширили у соцмережах.

20 грудня 2019 року, враховуючи зібрані докази у даному кримінальному провадженні слідчим було прийнято рішення про закриття кримінального провадження на підставі  ст.110, п. 2, ч. 1 ст. 284 КПК України.

Батьків обох підлітків притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).Одного з підлітків, якому виповнилося 17 років, притягнуто до адміністративної відповідальності передбаченої ч.1 ст.89 КУпАП (Жорстоке поводження з тваринами).

На момент скоєння правопорушення, підліткам виповнилося 15 і 16 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: