Поліція Львівщини розповсюдила пізнавальне відео про дитячі крісла після резонансної ДТП

автокрісла

З початку 2020 року на дорогах області внаслідок ДТП загинули двоє малолітніх діток, - повідомляють у поліції Львівської області.

У поліції нагадують - під час перевезення дітей в автомобілях використовуйте дитячі автокрісла, адже цe — засіб пасивної бeзпeки, використання якого є одним з найбільш eфeктивних заходів. Дитячі крісла – обов'язковий атрибут авто, в якому безпечно їздити. Крім того, вони допомагають малюкові комфортно перенести поїздку, а батьки-водії можуть повністю зосередитися на дорозі. Також діти звикають до безпечної поведінки у авто з дитинства.

Проте головна перевага дитячого автокрісла – вберегти дитину під час ДТП. У разі екстреного гальмування, або іншого автомобільного маневру, дитина, яка сидить на колінах дорослого, фактично виконує функцію подушки безпеки. Вона бере на себе всю масу тіла дорослого, який рухається за інерцією, а це може призвести до непоправних наслідків.

У поліції  продемонстрували відео, як при ДТП може постраждати малюк у автокріслі і без нього.

Нагадаємо, 29 жовтня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон 1150, за яким перевезення дітей без автокрісел будуть карати штрафом. Штрафи накладатимуть на водіїв, які перевозять дітей віком до 12 років і зростом до 145 сантиметрів у машині без використання спеціальних засобів, які дозволяють зафіксувати дитину пасками безпеки. За порушення правил перевезення водій отримає штраф у розмірі 30 неоподаткованих мінімумів, а це наразі 510 гривень. Покарання за повторне порушення –850 гривень.

Читайте також: Нові штрафи для водіїв через автокрісла: поліція задоволена, таксисти обурені

Автокрісло, було винайдено в США ще 1935 року. В ті часи подібне пристосування викликало неймовірне захоплення. Однак уберегти дитину від травм під час аварії воно не могло. Все через кріплення: крісло утримувалося на сталевому пруті, який би просто викидав дитину вперед. Саме тому такі крісла часто називали «катапультами» Автомобільне крісло для дітей тоді позиціонувалося як звичайне комфортне сидіння, без будь-яких захисних функцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: